Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit edilmesi ve devam eden terör olayları Edirne'de protesto edildi.

Güneydoğu'dan hergün gelen şehit haberlerine dün akşam saatlerinde bir yenisi daha eklendi. Dağlıca bölgesine operasyona giden iki askeri zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerin yola döşediği mayınlar uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamanın ardından araçlarda bulunan 16 asker şehit oldu, 6’sı ise yaralandı. Yaşanan terör saldırısı Türkiye’nin çeşitli illerinde olduğu gibi Edirne'de de protesto edildi.

Talatpaşa Bulvarı Şükrüpaşa İlkokulu önünde bir araya gelen kalabalık, Atatürk Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık grup, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve PKK aleyhinde sloganlar attı. Atatürk Anıtı önünde toplanan protestocular, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu, ardından şehitler için dua etti.

Yaklaşık, 2 bin civarında kişinin eşlik ettiği duanın ardından kalabalık, tekbir ve 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları attı. Yürüyüşün bitiminde bir grup, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Edirne İl Başkanlığı’na yürümek istedi. Grubun önünü kesen emniyet görevlileri, şahısları ikna ederek dağılmalarını sağladı.

Ara sokaklara dağılan kalabalık, parti binasına yeniden yürümek istedi. Ancak polisin aldığı önlem sayesinde herhangi bir olay yaşanmadan kalabalık dağıldı.