Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOKS) plastik kullanımının azalmasına dikkat çekmek için Cumartesi Pazarında, vatandaşlara bez torba dağıttı. Pazar esnafından alışveriş yapan doğaseverler, pazar esnafının verdiği naylon poşetleri istemeyip aldıkları ürünleri bez torbalarına koydu.

EDOKS Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Akman, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “EDOSK ve Plastiğe Hayır topluluğu olarak vatandaşların bez torba kullanımını farkındalık yaratmak amacıyla bugün pazar yerinde yaklaşık 300 adet daha önceden bastırılarak hazırlanan bez torbaları dağıtacağız. Bildiğiniz gibi plastik naylon doğaya ve çevreye çok büyük zararı olan bir ürün, doğaya karışması da yüzyıllarda ifade ediliyor. Dolayısıyla biz bu poşetlerin kullanımının azaltılmasını ve hatta belli bir süreden sonra da tamamen kullanılmamasını hedefliyoruz, bu kapsamda da bugün üniversiteli genç öğrenciler EDOSK üyeleri ile birlikte 300 adet bez torba dağıtımını vatandaşlara dağıtacağız. Önce alışveriş yapacağız pazardan, alışveriş yaptığımız esnada pazarcının bize uzattığı naylon poşetleri istemeyerek bunlara konmasını isteyeceğiz. Daha sonra da ücretsiz olarak halka ücretsiz olarak dağıtımını yapacağız” dedi.

Plastiğe Hayır Topluluğu Kurucusu Begona Rodriguez ise “Çok basit ve etkili bir etkinlik, çünkü biz insanlara plastik kullanmadan alışveriş yapabileceklerini anlatmak istiyoruz. Sadece evden bir bez çanta getirerek bunu yapabilirler. Birkaç gün önce çıkan haberlerde de yer aldı, bakkallar odasından aldığımız bilgiye göre günde yaklaşık 2 ton plastik poşet kullanılıyormuş. Çok ciddi bir rakam ve doğaya zarar veriyor, buna bir şekilde dur dememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Edirne Bakkallar Odası da destek verdi.