Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, Madde Bağımlılığı İle Mücadele Danışmanlık Hizmeti’nin, Trakya Bölgesi’ndeki tüm belediyeler arasında sadece Edirne Belediyesi tarafından ücretsiz verildiğini bildirdi.
Edirne Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’na katıldı. Bursa’da düzenlenen Çalıştay’a, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye belediyelerin temsilcileri, bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmalar yapan belediyeler ve kurum temsilleri katıldı. Edirne Belediyesi’ni temsilen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı ve Psikolojik Danışman-Sosyolog Esra Selvi’nin katıldığı çalıştayda, Psikolojik Danışman-Sosyolog Esra Selvi ‘’Ailelere Yönelik Madde Bağımlılığı Eğitimi’’ başlıklı sunumuyla Edirne Belediyesi’nin ‘Bağımlılıkla Mücadele’ konusunda yapmış olduğu projeleri ve çalışmaları anlattı.
"Edirne Belediyesi çok yol kat etti"
Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, Edirne Belediyesi olarak Madde Bağımlılığı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Takındı, Madde Bağımlılığı ile Mücadele konusundaki çalışmalarla ilgili olarak 2015 yılında, İl Gençlik Müdürlüğü’nün Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında farklı illerden gelen 250 öğrenciye, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı toplam 200 civarı er-erbaş ve rütbeliye; Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda 300 civarında hükümlüye; Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 30 hükümlü kadına; mahalle kıraathanelerinde 175 vatandaşa ulaştıklarını belirtti. Takındı, “Edirne Belediyesi olarak Edirne’deki bağımlılık sorununun bilincindeyiz. Bu konudaki çalışmalarımız Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan’ın talimatlarıyla hız kesmeden devam ediyor. Madde Bağımlılığı konusunda ücretsiz destek almak isteyen vatandaşlarımız Kaleiçi’nde bulunan Dr.Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’ne başvurabilirler” dedi.
"Trakya’da tek belediye Edirne Belediyesi"
Özlem Takındı, Trakya Bölgesi’ndeki tüm belediyeler arasında sadece Edirne Belediyesi tarafından ücretsiz verilen Madde Bağımlılığı İle Mücadele Danışmanlığı’nda, son yılda kişi ve aileleri ile birlikte 668 kişiye ulaşıldığını söyleyerek, Edirne Belediyesi olarak çalışmaların bunlarla sınırlı olmadığının altını çizdi. Takındı, Cansuyu Projesi ile 2014 Şubat-2015 Şubat tarihleri arasında Edirne Merkez Okullarında 2 bin 380 öğrenciye, kurumlarda 3 bin 370 çalışana, kahvelerde 250 vatandaşa toplamda 16 bin 970 kişiye ulaşıldığını, 2015-2016 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı SODAM kursiyerlerine Madde Bağımlılığı ile Mücadele kapsamında eğitimler verildiğini, 2016 yılında Müftülük ile ortaklaşa hazırlanan Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele eğitim programı kapsamında verilen 14 seminerde 265 kursiyere ulaşıldığını belirtti.