Muş’un Bulanık Belediyesi ilçede bulunan 15 ilköğretim ve anasınıfı öğrencilerine yönelik diş taraması ile diş macunu ve fırçası kampanyası başlattı.

Bulanık Atatürk İlköğretim Okulunda öğrencilere yönelik düzenlenen diş macunu ve fırçası programına Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar, Belediye Meclis üyeleri Filiz Aydın ve Fatma Gezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip katıldı. Sınıflarda diş sağlığı ve ağız bakımı hakkında çocukları bilgilendiren Başkan Yaşar, öğrencilerin günde en az bir kere dişlerini fırçalaması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Yaşar, onlardan ağız ve diş bakımına gerekli önlemi vereceklerine dair söz aldı. Yaşar, diş macunu ve fırçasının öğrencilere dağıtılmasına vesile olan Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin’e yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Bulanık Mille Eğitim Müdürü Deniz Edip ise böyle bir kampanyayı düzenleyerek öğrencilere diş sağlığı ve ağız bakımı bilincini kazandırmak için diş macunu ve fırçasını dağıtan Belediye Eş Başkanı ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ardından ilçe merkezinde bulunan tüm okulları dolaşan Yaşar ve beraberindekiler, birinci sınıf ve anasınıf öğrencilerine diş macunu ve fırçası hediye etti.

Ziyaretlerde okulların idari yönetimiyle de bir araya gelinerek, okulların temel sorunları konuşuldu. Müdür ve Öğretmenlerin sıkıntılarını dinleyen Yaşar, talepler doğrultusunda gelişen sorunları en kısa zamanda çözüme kavuşturmak için çaba içerisinde olacaklarını aktardı.