’Üniversiteli Gençler Yaz Okulu’ çerçevesinde Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde bulunan genç eğitimciler sertifikalarını aldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi Tiyatro ve Sinema Salonunda gerçekleştirilen ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ve Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Berik Ahmetov’un açış konuşmalarını yaptığı sertifika töreninde Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vugar Sultanzade ile TOBB Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eyüp Bacanlı da hazır bulundu.
Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, genç eğitimciler için birçok bilgi ve tecrübe ile dolu olan Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin bir aylık "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" programının sonuna gelindiğini ama bu tarz organizasyonların ileriki yıllarda da devam edeceğini dile getirerek, hem bir aylık bir gayretin ve emeğin hem de hatırlanmak adına Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden bir hatıra olarak katılım sertifikaları takdim edileceğini söyledi.
Törende söz alan Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Berik Ahmetov ise, Türkiye ve Kazakistan başta olmak üzere Türk dünyasının pek çok yerinden "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" için Türkistan’a gelen genç eğitimcilere Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmış olmanın haklı gururu ve mutluluğu içinde olduklarını belirtti. Türkistan’ın nezdinde Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin de Türk dünyasının beşiği olduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Berik Ahmetov, bu yaz olduğu gibi gelecek yıllarda da Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Türk dünyasının genç eğitimcilerine ev sahipliği yapmaya devam edeceğini söyledi.
Program konuşmaların ardından sertifika takdim töreni ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.
Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından organize edilen "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" organizasyonu iki grup halinde üçer gün yapılacak, Kırgızistan gezi programının akabinde genç eğitimcilerin ülkelerine dönmeleriyle sona erecek.