Kayseri Özel Yılmaz Akansu Koleji, “Eğitimde Yeni Şeyler Söylemek Lazım” parolasıyla Kayseri’de ilk defa uygulanacak olan Zenginleştirilmiş Eğitim Modeline (ZEM) geçti. İlkokul bölümünde uygulanan yeni model, öğrenciler ve veliler de büyük beğeni topladı. Uygulamayı yapan öğretmenler, öğrencilerin teneffüse dahi çıkmak istemediğini söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Akansu Koleji Okul Müdürü Erdal Öğülmüş, "Farklı eğitim - öğretim modelleriyle öğrenci ve velilerine yeni kapılar açan kurumumuz son olarak ZEM programına başladı. Öğrencilerimize zihinsel olarak aktif olmalarını sağlamak, düşünce becerilerini ve algılamalarını güçlendirmek amacıyla böyle bir çalışma başlattık.” Dedi.

“Zenginleştirilmiş materyallerle yapılan ZEM, öğrencilerin daha çabuk öğrenmesini sağlıyor” diyen Öğülmüş, “Bir sınıfa haftada dört ders olarak uygulanan ZEM, kaynak ve materyallerle uygulama yaptırdıkları bir model. Bu uygulamada çocuklarda analitik düşünmeyi sağlamak en büyük hedeflerimiz. Öğrenci ve velilerimizden olumlu geri dönüşüm olması, amacımıza ulaştığımızın göstergesi olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.