Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci sınavına sayılı günler kala, Sakarya Akyazı Anafen Dershanesi Müdürü Faruk Uysal öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Müdür Faruk Uysal, ”Sonucu iki etabın belirlediğini unutmayın, geçmişi bırakarak ilk sınavlardaki eksiklerinizi ikinci sınavlarda telafi etmeye odaklanın. Sonuçlarınızı kesinlikle başkaları ile kıyaslayarak kaygıya ve olumsuz düşüncelere kapılmayın.” dedi.

Sakarya Akyazı Anafen Dershanesi Müdürü Faruk Uysal, 2014-2015 yılı TEOG sınavında dershane öğrencisi Eren Aytaç, 120 sorunun tamamını yaparak Türkiye birincisi çıkarmanın yanında, özverili öğretmenleriyle, bol doküman ve kaynaklarıyla öğrencilere imkânlar sunarak, hem bireysel hem kitlesel başarı oranıyla kalitelerini ortaya koyduklarını söyledi. Uysal, “Akyazı’nın en başarılısı, 120 sorunun tamamını yapma başarısı elde eden Madanoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Eren Aytaç ve tüm öğrencilerimizin başarılarında emeği geçen okul öğretmen ve idarecilerine, bizleri destekleyen ailelerine ve dershanemizin fedakâr öğretmenlerine sonsuz teşekkür ederim ”dedi.

Hedeflerinin, Akyazı’yı eğitimde Türkiye’de üst sıralara taşımak ve öğrencileri Türkiye’nin en gözde lise ve oradan üniversitelerine yerleştirmek olduğunu ifade eden Müdür Uysal; açıldığı günden bu yana başarılarına her yıl yenisini ekleyen ve Akyazı için Türkiye ile yarışan Anafen Dershaneleri’nin bu başarılarının altında tecrübeli eğitim kadrosu, doküman zenginliği, akıllı tahta teknolojisi, Anafen TV, sanal ofis programları ile yatılı yurt programları, şubeler arası ekstra denemeler yaptıklarını belirtti.

"ASLA VAZGEÇME!"

Müdür Uysal şunları ifade etti: ”İster çok iyi, ister çok kötü bir sınav geçirmiş olun, sonucu iki etabın belirlediğini unutmayın, geçmişi bırakarak ilk sınavlardaki eksiklerinizi ikinci sınavlarda telafi etmeye odaklanın. Sınav sonucunu kendi potansiyeliniz ve çalışmalarınız doğrultusunda değerlendirin. Sonuçlarınızı kesinlikle başkaları ile kıyaslayarak kaygıya ve olumsuz düşüncelere kapılmayın. Yaptığınız tekrarların ardından mutlaka konu testleri çözün. Haftada bir de olsa, sınav süresine uyacak şekilde kendinizi deneyin. Diğer yazılıların YBP’ye etkisi hâlâ devam ettiği için okula devamsızlık yapmamaya özen gösterin. Sürekli olumsuz düşüncelere kapılıyor ve hatalarınıza fazlasıyla takılıyorsanız bu sınavların bir son değil bir sürecin parçası olduğunu unutmayın.”

Bu süreçte velilere de önemli bir görev düşmekte olduğunun altını çizen Müdür Uysal, ”Veliler, öğrencilerin girdikleri bu sınavların sonuçları ne olursa olsun, çocuklarını desteklemeli ve devam eden sınavlara onları olumlu yönde motive etmeliler." diye ifade etti.

TEOG ilk dönem sınavlarının sonuçlarının açıklanması ile birlikte aslında öğrenciler için her şey bitmediğini ifade eden Anafen Matematik Öğretmeni Talha Sütçü ise ”Çünkü Yerleştirme Puanı (YEP), merkezî sınavların yüzde 70’i ve Yılsonu Başarı Puanı (YBP) yani 6, 7 ve 8. sınıf puanlarının ortalamasının yüzde 30'unun toplanması ile elde edilecektir. Bu durumda ikinci dönem TEOG sınavları hâlâ önemini korumaktadır. Yazılılar daha bitmediği için az da olsa 8. sınıf YBP’si üzerinde etkisini devam ettirmektedir. Bazen tercih döneminde küçük denilen o puanlar istenilen okula gitmenizi kolaylaştırmaktadır. Sonuçta bu durumlardan sadece birisi bile öğrencilerin ders çalışmayı bırakmaması için yeterlidir. ”şeklinde konuştu.