İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün  Kontrol Birimi ve Andırın Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü tütün denetim ekibi, Andırın Çok Programlı Lisesi'nde öğrencilere, Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonunda kamu çalışanlarına tütün ürünleri ve ağız otunun zararları hakkında bilgi verdi.
İl Tütün Denetim Birimi Sorumlusu Cem Dulhan, sigara ve ağız otunun zararlarından etkilenmemek için bunlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Sigaranın her yıl Türkiye'de bıraktığı ölümcül etkilerini anlatan Dulhan, "Sigara içenlerin dörtte biri tütün kullanımına  10 yaşından önce başlamaktadır. Bir kez tütünü deneyen çocuk ve gençlerin dörtte üçü yaşam boyu tütün bağımlısı haline gelir. Burada da aile bireylerine önemli görevler düşmektedir" dedi.

Öğrencileri sigara, ağız otu ve diğer zararlı maddelerden uzak durmaları konusunda uyaran Dulhan, "Gençlerimize sahip çıkalım, hep birlikte kurumsal işbirliği içerisinde  çocuklarımızın zararlı maddelerden uzak durmaları için çalışmaları yapalım" diye konuştu.