Yozgat’ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik askeri liselere giriş koşulları konulu seminer verildi. Seminerde Askeri Liselere başvuru süresinin 5 Mart Perşembe günü sona ereceği belirtildi.

Yozgat Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminerde Jandarma Binbaşı Mehmet Demir, 2015-Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görmek isteyen öğrencilerin 5 Mart 2015 Perşembe gününe kadar müracaatlarını yapmaları gerektiğini söyledi.

Slayt gösterileriyle anlatılan seminerde Binbaşı Mehmet Demir, "2015-Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (2015-ALS) 19 Nisan 2015 tarihinde uygulanacaktır. 2015 ALS Sınavı Başvuruları 19 Şubat 2015 tarihinde başlamış ve 5 Mart 2015 tarihinde sona ermektedir. Bu amaçla hazırlanan başvuru kılavuzu, ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden yayımlanmıştır.” dedi.

Meslek seçiminin, insanın yaşam biçimini de belirlediğini kaydeden Demir, “Bireyin gelecekteki yaşam tarzının belirlenmesinde dönüm noktası olan meslek tercihinin, doğru ve isabetli verilmesi gereken bir karardır. Çalışma hayatında ve özel hayatta mutlu olmanın iyi bir kariyer elde etmenin ilk adımı da kişiliğe uygun meslek seçiminden geçmektedir.”ifadelerini kullandı.