Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Çaltı mahallesinde Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından düzenlenen kermese katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen kermeste gıda maddelerinden giyime, el dokumalarından tuhafiye ile takı malzemelerine ve birbirinden lezzetli yemeklere kadar değişik ürünler satışa sunuluyor.

Eğitime destek olmak amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Turgut, şunları kaydetti: "Kermesten elde edilecek gelirle ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz eğitimlerini daha iyi koşullarda sürdüreceklerdir. İlçemizde hayır işleri gündeme geldiğinde tüm ilçe halkımız el ele vermekte ve birbirine sahip çıkmaktadır. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın daha da önem kazandığı bu tür kermeslere herkesin elinden geldiğince destek vermesi gerekiyor. Kermesten elde edilecek gelirin maddi imkânları olmayan öğrencilerin eğitimine harcanacak olması çok güzel bir uygulamadır. Çocuklarımıza maddi ve manevi destek sağlanması, eğitim olanaklarının artması açısından çok önemli olan kermeslerimize elimizden geldiği kadar destek olmayı sürdürelim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Dernek yetkilileri de her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla kermesinin bu yıl ayrı bir coşkuya sahip olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kermese katılan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a, Ahmet Turgut, dernek yetkilileri, davetliler ve vatandaşlar da eşlik etti.