Berlinli öğretmen ve okul müdürleri bir araya gelerek bir yıl önce problemli bölgelerdeki okullara verilmeye başlanan yardımı değerlendirdi. Eğitimciler, söz konusu yardım programının okulların ihtiyaç duyduğu miktarı karşılamadığında birleşti.

Berlin Okul Müdürleri Birliği’nden Carsten Paeprer, okulların sıkı bir temel donanıma ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Personel donanımındaki ihtiyacın yüzde 110 olduğuna dikkat çeken Paeprer, “Bütün bunlar olduktan sonra yardım programı başlayabilir.” dedi.

Okul öğretmeni Michaela Ghazi ise orta dereceli okulların her birinde acilen sosyal danışmanlara ve psikologlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Yardım programının amacının açıkları kapatmak olmaması gerektiğine vurgu yapan eğitimci, “Bu program ek bir yardım olarak düşünülmüş, okulların maliyetlerini karşılamak için değil.” dedi.

Yardım programı 2014 yılının Ocak ayından bu yana yürürlükte ve şehirdeki 219 okulun altı yıl boyunca desteklenmesini öngörüyor. Faydalanması gereken okullar ise öğrencilerinin yarısı alt tabakadan gelen ailelere mensup olan okullar. Bu okullara destek olmak için ayrılan miktar ise 15 milyon Euro. Eğitimcilerin taleplerinden biri de bu yardımın uygulanmasına yönelik. Ek idari desteğe ihtiyaç duyduklarını anlatan öğretmen ve okul müdürlerinin bir diğer talebi de yardım programı bittikten sonra okulu terk etmeyecek sosyal danışman, psikolog ve eğitmenler.

Öğretmenler sendikası GEW’de okullardan sorumlu olan Nuri Kiefer ise yardım programının genişletilmesine karşı. Kiefer’e göre söz konusu okulların sayısının azaltılması gerekiyor. Kiefer Berlinli politikacılardan önümüzdeki on yıl içinde okulların nasıl olması gerektiğiyle ilgili vizyon sahibi olmalarını istedi.