Bhutan'ın başkenti Thimphu'da hangi uygulama denenmiş ancak halk tarafından kabul görmediği için uygulamadan vazgeçilmiştir?

A:Üst Geçitler
B:Ücretli Otoparklar
C:Otobüs Durakları
D:Trafik ışıkları

Cevap: Trafik Işıkları

thimphu, asya da trafik ışıkları olmayan tek başkenttir. 

Dünyanın En Ucuz Şehri: Thimphu

Güney Asya'da bulunan Bhutan'ın başkenti Thimphu, dünyanın en ucuz şehri olarak biliniyor. Thimphu bir başkent olmasına rağmen dünyanın çoğu şehrinden bile küçük ve az nüfuslu bir yer. Yapılacak çok fazla şey yok ve dolayısıyla insanların para harcayacağı çok bir aktivite yok. Bhutan'da zaten bir büyük şehir yok zira en büyük şehri aynı zamanda başkenti olan Thimphu. Bu şehir Asya'da trafik lambası bulunmayan tek kent. Ama araba herkeste var, şehirde toplu taşıma bulunmadığı için ehliyetini alan herkes gidecekleri yere gidebilmek için bir araba satın alıyor. Bizim şartlarımıza göre araba satın almak da lüks bir şey ancak Bhutan'ın Thimphu'sunda öyle değil. Çünkü benzin çok ucuz, arabalar çok ucuz, vergi yok. Hal böyle olunca herkesin en az bir tane, bazılarının ise 3 veya 4 tane arabası olabiliyor. Bölge dağlık ve yükselti 2000 metre olduğu için genellikle 4x4 arazi araçları tercih ediliyor. Zaten şehirlerin sayısı ve nüfusları az olduğu için Bhutan ülkesinin nüfusunun neredeyse tamamı kırsal bölgede yaşıyor.

Thimphu 1952 yılında başkent ilan edildi ve 17.yy'dan kalma Tashichoedzong tapınağı bu tarihten sonra genişletilerek resmi daireleri de içine aldı. Kral ise Dechenchoeling Sarayında ikamet ediyor. Bu güzel şehir kesinlikle gidilmesi gereken bir başkent. Aynı zamanda dünyanın en ucuzu. Cezbedici.