Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri Bursa’da kentleşme sürecindeki değişim ve kamusal mekâna yansımaları konusunda eğitim aldı.

Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Feyzan Erkip, Dr. Ayşegül Tokol ve Dr. Hatice Karaca tarafından yürütülen ‘Bağlam ve Tasarım’ stüdyosu çalışmasına katılan ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri, Bursa’da 5 günlük bir saha çalışmasında yer aldı. Çalışmanın üçüncü gününde Bilkent Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, Bursa Teknik Üniversitesi’ne (BTÜ) konuk oldu.

BTÜ Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi (DBMMF) Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gül Atanur, Bilkent Üniversitesi kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerine “Bursa’nın kentleşme sürecindeki değişim ve bu değişimin kamusal mekâna yansımaları” konulu bir sunum yaptı. BTÜ Osmangazi yerleşkesinde gerçekleşen seminerde, BTÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Atanur, sunumunu hazırladığı görseller eşliğinde yaptı.

Etkinlik sonrasında Bilkent Üniversitesi öğrencileri, çalışma alanı olarak belirledikleri Hanlar Bölgesi ve tarihi merkezde kentsel, kültürel ve doğal kimliğin yanı sıra, ortak kent belleği ve mekânsal kullanımlar ile ilgili araştırmalarına devam etti.