Adana Özel Burç Vural Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’nda ‘Tanıtım Günleri’ etkinlikleri kapsamında velilere okul, okulun sahip olduğu tesis ve eğitim sistemi anlatıldı.

Özel Burç Vural Okulları hafta sonu düzenlemiş oldukları ‘Tanıtım Günleri’ etkinlikleri kapsamında kapılarını veli ve öğrencilerine açtı. Özel Burç Vural Okulları’na gelen velilere ilk olarak okul öğretmenleri ön bilgilendirme yaparken, çocukları ise oyun parklarında eğlendi. Ön bilgilendirmenin ardından velilere okuldaki son teknoloji ile donatılmış laboratuvar, sanat sokağı, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortu, ata binme alanı, akıl oyunları sınıfı, bilişim teknolojileri sınıfı, kütüphane, 3D salonu, İngilizce sınıfı, konferans salonu, bala salonu, yemekhane ve mutfak olmak üzere okulun tüm bölümleri gezdirildi.

VELİLERE ÖRNEK DERS ANLATIMI YAPILDI

‘Tanıtım Günleri’ etkinlikler kapsamında ayrıca velilere Özel Burç Vural Okulları’nda görevli uzman öğretmen kadrosu örnek ders anlatımı yaptı. Alanlarında tecrübeli, başarılı, deneyimli ve yenilikçi öğretmenler okullarında çocuklara verilen normal bir dersi bu kez sınıflarda sıralara oturan velilere anlattı. Ayrıca başta İngilizce ve matematik olmak üzere diğer tüm derslerin anlatılmasında kullanılacak teknolojik imkanlarda yine veliler ile paylaşıldı.

Okulun ‘Sanat Sokağı’ bölümünde ise müzik öğretmenleri tarafından velilere mini bir konser verilerek, müzik eğitimi hakkında veliler bilinçlendirildi. Veliler ise müzik öğretmenlerinin vermiş olduğu mini konserleri ayakta alkışlayarak, müzik öğretmenlerini tebrik etti.

Tanıtım günleri etkinlikleri kapsamında ayrıca veliler ve öğrenciler Ata Binme Alanı’nda atlara bindiler, oyun gruplarında eğlendiler ve cam işleme sanatını uygulamalı bir şekilde öğrendiler. Cama nasıl şekil verildiğini büyük bir ilgi ile izleyen öğrenciler, okulda yer alan sosyal tesislerde yapılan aktivitelerden gün boyu yararlanarak keyifli bir gün geçirdiler.

Özel Burç Vural Okulları Müdürü Ramazan Başol 'Tanıtım Günleri’ne velilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, bu ilginin kendilerini daha çok gururlandırdığını ifade etti. Çok sayıda velinin çocuklarını okullarına kayıt ettirerek okul binasından ayrıldığını açıklayan Ramazan Başol, "Okulumuza teşrif buyuran velilerimiz, Türkiye’deki eğitim standartlarının üzerinde olan imkan ve olanaklarımızı yerinde görüp, inceleme fırsatı buldu. Biz velilerimize süslü cümlelerle okulumuzu anlatmadık, aslında hiç anlatmadık, sadece uygulamalı bir şekilde tanıttık. Tabir-i caizse velilerimiz bir günlük öğrencimiz oldu ve okulumuzda nasıl bir eğitim verildiğini, okulumuzda ne gibi teknolojik imkanlar olduğunu ve okulumuzda yemeklerin nasıl hazırlandığını kendilerine uygulamalı bir şekilde örnekleri ile gösterdik." dedi. Başol, okullarını gezip tanımak isteyen tüm Adanalılara okullarının daima açık olduğunu ve mart ayı boyunca kampanyalı kayıt imkanlarının devam ettiğini açıkladı.