Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Ankara’nın Polatlı ilçesinde çiftçiler, ürün hastalıklarına karşı bilgilendirildi. Son yıllarda artış gösteren soğan, buğday ve şeker pancarı hastalıkları hakkında çiftçilere alınması gereken tedbirler aktarıldı.

Polatlı Ziraat Odası ile Polatlı Muhtarlar Derneğinin ortaklaşa düzenlendiği bilgilendirme toplantısına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Polatlı İlçe Müdürü Burhanettin Sütçü, Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, Ankara deyince tarım, tarım deyince akla Polatlı’nın geldiğini söyledi. Temel, pancar, soğan, hububat ve sebzenin yükselişte olan hayvancılığın önemli bir sektör haline geldiğni ifade etti. Mevsimsel gidişatın tarım açısından değerlendiren Temel, bu yıl verimlerde artış beklediklerini dile getirdi.

Ankara Pancar Kooperatif Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu ise pancar, soğan ve buğday ürünlerinde hastalıkların hızla arttığına dikkat çekti. Konuşmaların ardından, Ziraat Mühendisi Mithat Polat, çiftçilere pancar yetiştiriciliği ve hastalıkları hakkında, Ziraat Mühendesi Oğuz Kavuncuoğlu da soğan yetiştiriciliği ve hastalıkları hakkında bilgiler verdi.