Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gör-Bir Şube Başkanı Mustafa Çeker'in de katıldığı programda 100 görme engelli vatandaşa beyaz baston hediye etti.

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, engellilerin hayatını kolaylaştırmak, onlar için farkındalık oluşturmak amacıyla toplumun elbirliğiyle gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Bize düşen toplum içerisinde engelli kardeşlerimizin de olduğunun farkındalığını oluşturacak, onların hayatlarını kolaylaştıracak, yollarda, kaldırımlarda, parklarda toplumun her kesiminde daha rahat hareket edebileceği mekanlar oluşturmaktır. Biz de şu anda birçok parkımızda, bahçemizde engelli kardeşlerimiz için onların rahat hareket edebileceği mekanlar oluşturuyoruz, hazırlıyoruz." dedi.

Bazı parkların içerisinde bedensel fiziki engelliler için eğitim alanları, oyun alanları gibi yerler yaptıklarının altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Birçok noktada görme engellilerimiz için yürüme yollarını oluşturuyoruz. Onların rahatlıkla yürüyebileceği izlerin olduğu kaldırımları döşüyoruz. Bunu daha fazla hale getirip bu kardeşlerimizin daha rahat yaşayabilecekleri mekanları oluşturmamız gerekir." diye konuştu.

1998 yılında beri Kayseri'de hizmet verdiklerini belirterek dernekleri hakkında bilgi veren Mustafa Çeken de, "Derneğimizin kamu yararına çalışma belgesi vardır. Eğitimci bir derneğiz, şimdiye kadar 41 projeye imza attık.Bin 300 civarı engelli kardeşimizi kamuda ve diğer kurumlarda istihdam ettik. Nazik düşüncenizden dolayı üyelerim adına teşekkür ediyorum." şeklinde duygularını dile getirdi.