Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Yerel STK Hibe Programı kapsamında desteklenen ve Hayat Boyu İlerleme Derneği tarafından uygulanan Aktif Katılım, Demokratik Gelişim, Etkili İletişim ve Doğru Yönetişim isimli proje kapsamında Yerel halkın STK’larla ilgili farkındalıklarını artırmak, ön yargıların kırılması gönüllük ve üyelik için gerekli motivasyon artışı sağlanmasına yönelik seminer verildi.

Programına proje eş faydalanıcı kuruluşlar ve iştirakçi kuruluş temsilcileri yanı sıra yerel halktan katılımcılar yer dı.

Hayat Boyu İlerleme Derneği Başkanı Kürşat ÇİFTÇİ yoğun bir ilginin olduğu seminer programında proje başlangıcından itibaren gerçekleştirdikleri çalışmaları katılımcılara aktarmıştır. Proje kapsamında ilçe istişare toplantıları yapıldığı, bu toplantılarda Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışma şartları birbirleriyle olan işbirlikleri kamu STK işbirlikleri ve yeni projelerin geliştirilmesi için imkan ve fırsatların tanıtımının yapıldığından bahsetmiştir. Proje kapsamında Aktif Katılım Komisyonu, Demokratik Gelişim Komisyonu, Etkili İletişim Komisyonu ve Doğru Yönetişim Komisyonu adı altında 4 adet komisyon oluşturulduğu ve bu komisyonların titiz çalışmalar yaptığını belirtmiştir. Ayrıca proje kapsamında Almanya Çalışma Ziyareti gerçekleştirildiği ve Berlin’de kamu kurumları Sivil Toplum Kuruluşları, Belediyeler ve Medya organlarının ziyaret edildiği yapılan görüşmelere ilişkin raporlar oluşturulduğu ve gelecek için işbirliği fırsatlarının oluşturulduğu belirtilmiştir. Yapılan bütün bu çalışmaların yer alacağı bir rehberin oluşturulacağını ve ilimizdeki STK’larla paylaşılacağını belirtmiştir. Açılış konuşmasının ardından proje kapsamında oluşturulan komisyonlarda görev alan Songül KİRAZ yapılan komisyon çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Programda son olarak aktif katılım, demokratik gelişim, etkili iletişim, doğru yönetişim konularında STK’ların yaşadığı problemler ve bu problemlerin çözüm yolları ve yerel halkın STK çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmaları ve gönüllü olarak yer almaları için motivasyonlarının artırılması üzerinde duruldu.

Proje yönetimi, 22 Aralık tarihinde yapılan bütün çalışmaların ve proje sonuçlarının paylaşılacağı bir basın toplantısı gerçekleştirileceğini belirtmiştir. Projenin faaliyetlerini ve duyurularını adepplatform.com adresinden takip edebilir, proje hakkındaki detaylı bilgileri yine bu adresten alabilirsiniz.