Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi, Bilim ve Sanayi Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliğiyle hibe destek bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muş Öğretmenevi’nde hibe destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Önder Belgin, TÜBİTAK (TEYDEP) destekleri ve bilimsel programlar başuzmanı Oğuz Özbay, KOSGEB programları bilgilendirmesi için Elazığ KOSGEB Müdürü Ömer Erdoğan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy, Valilik Proje Ofisi'nin, Muş’ta istihdamın artırılması için çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Vatandaşların hibe programlarından istifade etmesini istediklerini ifade eden Vali Büyükersoy, şunları söyledi: “ilimiz Türkiye’nin sosyal-ekonomik gelişmişlik düzeyi açısından en geri kalmış illerden bir tanesidir. İlimiz de iş ve istihdama dönük yatırım yapılmasına çok ciddi anlamda ihtiyaç var. Yatırım yapabilmek için sadece sermaye sahibi olmakta yeterli değil, biraz önce arkadaşımızın anlatmaya çalıştığı gibi yeni birtakım fikirlerin sanayi ve ticarete yansıması gereklidir.”

Hibe destekleriyle kurulan işletmeleri örnek gösteren Vali Büyükersoy, “Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, KOSGEB, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ve diğer kurumlarımızın destekleriyle kurulmuş işletmelerimiz oldu, biz bu yatırımların artmasını arzu etmekteyiz. Hibe desteklerinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın sunulan bu hibe desteklemelerinden en iyi şekilde istifade etmesini istiyoruz. Bizler de bu konuda zaman zaman toplantılar yapmaktayız. Bu tür hibe desteklerinden proje hazırlayarak istifade etmek lazım. Valilik Proje Koordinasyon Merkezi Ofisimiz var. Onlar da bir takım proje çalışmaları yürütmektedirler, onlara da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Umarım bu tür çalışmalarla ilimize bu anlamda destek olurlar diye düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle düzenlenen bu programın ülkemize, ilimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Recep Kotan’ın da bir konuşma yapmasından sonra program, SAN-TEZ ve Teknogirişim Sermayesi destekleri ile TÜBİTAK (TEYDEP) destekleri ve KOSGEB Cosme Programları hakkında ilgili kurumlardan gelen konuşmacıların bilgilendirmeleriyle son buldu.