İtfaiye Müdürlüğü ve Belediyeye bağlı AKMOD Ekibi, 7 Mart Perşembe günü, İMKB Endüstri Meslek Ve Teknik Lisesi'nde yangın ve deprem konularında eğitim ve tatbikat gerçekleştirdi.

Yangın Güvenliği-Yangın Tedbirleri-Ev Ve Orman Yangınları ve deprem konularında sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı. Yangına ilk 2 dakika içinde, olay mahallindeki kişilerce yapılacak hızlı ve etkin müdahalenin yangını büyümeden söndüreceği, böylece can ve mal kaybının önleneceği ifade edildi.

Yangın yerinden tahliye ve olası doğal afetlerde Belediyemiz AKMOD (Arama Kurtarma Ve Moral Destek ) ekibi vb. kurtarma ekiplerinin önemi, acil durumlarda nasıl hareket edileceği anlatıldı.

Yeşil alanların ve ormanların hem bizler hem de gelecek kuşaklar için arz ettiği önem üzerinde duruldu. Şehrimizde son bir yıl içinde piknik ateşi, sigara izmariti ve cam kırıkları sebebiyle yaklaşık 100 hektar yeşil alanın, içindeki binlerce canlı ile birlikte yanıp kül olduğu belirtildi.
Yaklaşık iki saat süren sunumun ardından tatbikata geçildi.

Öğrencilere, olası bir yangında, panik yapmadan, usulüne uygun ve hızlı biçimde bulundukları ortamı nasıl boşaltacakları uygulamalı olarak gösterildi. Merdivenli İtfaiye aracı üst katlarda mahsur kalan öğrencileri kurtarırken, AKMOD gönüllüsü öğrenciler, içeride mahsur kalan yaralıları sedyeyle okul bahçesine taşıdılar. Tatbikat sırasında, aile bireylerinin önceden belirlenen bir yerde toplanmasının önemi de özellikle vurgulandı.