Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile imzaladığı ‘Stratejik Plan ve Kurumsallaşma Projesi’ kapsamındaki ilk çalışmasını düzenlediği eğitimle gerçekleştirdi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen ilk eğitim faaliyetine, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Doğan, HBB İtfaiye Daire Başkanı Fevzi Kilisli ve itfaiye personeli katıldı.

Kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Eğitim Uzman Danışmanı Yeliz Ceylan tarafından verilen eğitime yoğun katılım gösteren itfaiye personelleri, itfaiyeciliğin amaçları, kurum hedefleri, insan ilişkileri, ekip ruhu ve iş ahlakı konularına yönelik eğitim aldı.

Seminer öncesi düşüncelerini paylaşan Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Doğan; her türlü eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayarak “Eğitim yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Biliyoruz ki itfaiyecilik mesleği çok önemli ve özelliklidir. Doğal afetlerde, yıkımlarda, arama kurtarma çalışmalarında hep itfaiye vardır. Sizin bu bilinci taşıdığınızdan şüphe duymuyorum. Bu bağlamda eğitimlerimiz ve seminerlerimiz aralıksız bir şekilde devam edecek.” dedi.

Hatay halkına daha nitelikli ve bilinçli hizmet sunabilmek için personeline gerekli eğitimi vermeye kararlı olduklarını belirten Daire Başkanı Kilisli ise DOĞAKA’nın bu alanda yaptığı tüm eğitim çalışmalarını takip edeceklerini ve ‘Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ve Mali Destek Programı’ ile çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.