Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı şube müdürlüklerince hizmete sunulacak akademilere kayıtlar başladı ve 15 Ocak 2016 tarihinde sona erecek.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nce açılacak olan Edebiyat Akademisi için müracaatlar Kayabaşı Mahallesi’nde bulunan Köker Konağı’na yapılıyor.
Edebiyat Akademisi bünyesinde 12-17 ve 18-25 yaşlarına yönelik oluşturulacak gruplara Yazarlık Atölyesi, Şiir Atölyesi, Tiyatro Atölyesi, Diksiyon Atölyesi, Geleneksel Sanatlar Atölyesi e Fotoğraf Atölyesi gibi atölyelerde eğitimler verilecek.
Gençlik Akademisine katılmak isteyenlerin Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde bulunan Kütüphaneler Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor.
Gençlik Akademisi bünyesinde 12-17 ve 18-25 yaşlarına yönelik oluşturulacak gruplara Hızlı Okuma Atölyesi, Hafıza Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Bilişim Atölyesi, Has Oda Sohbetleri, Tarih Atölyesi ile Kültür ve Medeniyet Atölyelerinde eğitimler verilecek.
Aile Akademisine katılmak isteyen vatandaşlarımızın ise Ballıca Mahallesi Sütçü İmam İtfaiye Grup Binası yanında bulunan Kadın ve Aile Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.
Aile Akademisi bünyesinde Evlilik Okulu, Aile Okulu ve Anne Baba Okulu gibi bölümlerde eğitimler verilecek.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı şube müdürlüklerince yürütülecek olan akademilere müracaat etmek isteyenler 15 Ocak 2016 tarihine kadar müracaat edebilecekler.
Müracaatların kabulünün ardından kayıt altına alınanlar Şubat/2016 tarihinde eğitimlerine başlayacaklar.