Türkiye'ye sığındıktan sonra Kahramanmaraş'taki çadır kente yerleştirilen Suriyeli çocuklar, vatanlarından uzakta eğitim mücadelesi veriyor. Bu çocuklardan 600'ü ülkelerindeki olaylar nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldıkları eğitimlerine Türkiye'de devam etmenin mutluluğunu yaşıyor. 
     Suriyeli çocukların öğretmenliğini ise kendileriyle aynı kaderi yaşayan Suriyeliler yapıyor. Çadır kent yönetimi tarafından belirlenen 64 öğretmenden 16'sı ilköğretim kademesindeki çocuklara eğitim veriyor. Suriyeli çocuklar böylece gelecek hedeflerinin ilk adımlarını çadır kentte atıyor. Yaşadıkları acıları unutmaya çalışan Suriyeli çocuklar, bir yandan ülkelerine dönmenin hayallerini kuruyor bir yandan da kendilerine kucak açan Türkiye'de yeni şeyler öğrenmeye çalışıyor. 
     Çadır kentten sorumlu olan Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların eğitimi için başlatılan çalışmaları tamamladıklarını belirtti. 
     Çadır kentte okul çağına gelen yaklaşık 2 bin 700 çocuğun bulunduğunu ifade eden Akkoyun, ''Çadır kentte dersliklerimizi oluşturduk. Eğitim için gerekli bütün materyalleri temin ederek eğitim ve öğretim faaliyetine başladık. İlk etapta 600 çocuk eğitime başladı ancak bir yandan da yeni kayıtlar devam ediyor'' diye konuştu. 
     Okul çağına gelmiş bütün çocukların kayıtlarını yaparak şiddetin izini eğitimle hafifletmek istediklerini dile getiren Akkoyun, şöyle devam etti: 
     ''Misafirlerimizi eğitim-öğretim ortamından ve okul yaşantısından uzak tutmak istemiyoruz. Özellikle çocukların yaşadığı olumsuzlukları eğitim faaliyetiyle bir nebze olsun ortadan kaldırmak istiyoruz. Umarım bu gayretimiz başarılı olur. Halen çadır kentte barınan ve öğretmenlik yapabilecek durumdaki 16 Suriyeli bu çocuklara öğretmenlik yapıyor.'' 
     Akkoyun, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK), Suriyeli mülteciler için aldığı karar doğrultusunda çadır kentteki üniversite öğrencileri için de çalışma yaptıklarını kaydetti.