Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda barajı aşamayarak tercih yapamayan Kahramanmaraşlı yapışık ikizler Ayşe ve Sema Tanrıkulu için KSÜ İlahiyat Fakültesi'nde ek kontenjan ayrılması ve eğitimlerine devam etmelerinin sağlanması istendi.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan Siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS), Temel Yeterlilik Testi’ndeki (TYT) 150 puan barajını geçemeyince tercih yapamadı. Ayşe’nin puanı 141, Sema’nın puanı ise 140’ta kaldı. 

Türkiye'de ilk defa bir siyam ikizi üniversite sınavına girdi ve ÖSYM'de bambaşka bir deneyim yaşamak zorunda kaldı. Zaten her ikisinin de barajı aşması ve farklı üniversiteleri kazanmaları durumunda ne olacağı da tam bir muammaydı. 

Türkiye için aynı zamanda bir insanlık sınavı da olan bu olayla ilgili makul ve mantıklı, aynı zamanda insani adımlar atılmalıdır. Sosyal Medyada ve Haber46'da yorum yapan pek çok vatandaş siyam ikizleri için uygun bir çözüm bulunması gerektiğini söylüyorlar.

Haber46'nın konuyla ilgili önerisi YÖK tarafından KSÜ İlahiyat Fakültesi'ne ek bir kontenjan tahjsis edilmesi ve siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu'nun kendi şehrinde istedikleri okulda okumalarının sağlanmasıdır. Zaten zor bir hayat süren ve bu yaşlarına kadar birlikte gelen siyam ikizleri için gerekiyorsa hukuki düzenleme yapılmalı ve onların hayata biraz daha güçlü tutunmaları sağlanmalıdır.

Bu durum tamamen istisnai bir durum olup ülkemizde başka bir örneği de yoktur. Bu istisnai duruma karşı devletimiz gereken adımı mutlata atmalı ve en uugun çözümü bulmalıdır.