Trabzon Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları, öğrencilerin gelecekteki muhtemel mesleklerini tanıtmaları ve hedeflerini belirlemeleri adına orijinal bir etkinliğe imza attı. Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından hazırlanan ve okul salonunda gerçekleştirilen etkinlikte öğretmenler, bazı meslekleri uygulamalı olarak öğrencilere tanıttı.

Avukat, pilot, madenci, mühendis, doktor gibi onlarca mesleğin tanıtıldığı etkinlikte, bazı öğrenciler ilgili mesleğin kıyafetlerini giyerek temsil ettiği meslek hakkında ortaokul öğrencilerine bilgi verdi. Etkinliği izlemeyen öğrenciler, mesleklerin zorluk derecelerini de canlı bir şekilde izleme imkânı buldu. Örencilerin hakim, savcı ve avukat mesleklerini temsili olarak canlandırdıkları gösteri de büyük ilgi gördü. Etkinlikle meslekler hakkında daha geniş bilgi edindiklerini söyleyen öğrenciler, gelecekle ilgili meslek seçimlerini tekrar gözden geçireceklerini ifade etti.

Öğrencilerin hedefledikleri mesleklerle ilgili bir çalışma yaptıklarını söyleyen Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Recep Türen, “Birçok öğrencimiz istedikleri meslekler hakkında yeterince bilgiye sahip değiller. Biz de zümre olarak meslekleri canlı bir şekilde öğrencilere gösterelim dedik. Bazı öğrencilerimize görev vererek uzun süre meslekler hakkında bilgi edindiler. Mesleklerin zorluk ve kolaylıklarını tespit edip arkadaşlarına dramatize ettiler. Öğrencilerin normal zamanda yakından görmedikleri pilotluk gibi meslekleri öğrencilerimizin karşılarına getirdik. Bu organizasyonumuz neticesinde bazı öğrencilerimiz hedefledikleri mesleği tekrar gözden geçirme gereği hissetti.” dedi.