Türkiye geneli ve Kars'ta 15 Eylül 2014'te başlayan 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı, yapılan karne törenleri ile sona erdi. Okullarda düzenlenen yıl sonu karne törenlerine öğrenciler, sabahın erken saatlerinde aileleriyle geldi. Kars Özel Sultan Alparslan Eğitim Kurumlarında öğretmenlerinin elinden karnelerini alan öğrencilerin heyecanları yüzlerine yansıdı.

Kars Özel Sultan Alparslan Eğitim Kurumları, okul öncesi, ilkokul, ortaokul olmak üzere eğitim gören öğrencileri karnelerini öğretmenlerinin elinden aldı. Kolej öğrencileri karnelerini aldıktan sonra konferans salonunda okul korosunun mini konserini izledi. Konser sonrası dönem içinde çeşitli sosyal etkinlilerde başarı kazanan öğrenciler ödüllendirildi. Okulun Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu okullar arası Hentbol Turnuvasında; Küçük Kızlar Hentbol İl 2. Liği, Küçük Erkekler Hentbol İl 2.'liği, Masa Tenisi Turnuvasında; Küçük Erkekler İl 1.'liği ve Yıldız Erkekler İl 3.'lüğü kazanan, ve Polis Haftası konulu 'Resim Yarışması'nda okul adına İl 1.'liği elde eden öğrenci velilerine kurum müdürü Fatih Akaslan tarafından, 'Özverili Veli Plaketi' takdim edildi.

Törende konuşma yapan Okul Müdürü Akaslan, karnenin sadece öğrencilere değil, aynı zamanda velilere de verildiğini söyledi. Akaslan, "Siz çocuğunuza nasıl davranıyorsanız, nasıl ilgileniyorsanız çocuğunuz da o kadar başarılı olur. Çocuklar arasında ister istemez bireysel farklar olacaktır, bu da çok normaldir. Velilerden ricamız çocuğunu başkalarıyla kıyaslamadan varsa eksiği onu gidermeye çalışmasını sağlamaktır" dedi.

Bütün velileri; 15 Haziran Pazar günü Sarıkamış-Soğuksu Mevkiinde Geleneksel Okul-Aile Pikniğine davet eden Müdür Akaslan, "Yurt genelinde karnelerini alan öğrenciler 3 aylık yarıyıl tatillerini 11 Eylül 2015'te sonlandıracaklar. Bu zaman zarfında tatil yapan öğrencilerin kitap okumalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.