Karaaslan, KSÜ'nün kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği günden bu yana üniversitedeki öğrenci sayısının 17 bin 154'den 22 bin 750 rakamına çıktığını ifade etti.
     Üniversitedeki akademik çalışmalar ve yeni fiziki mekanlarla her yıl daha kaliteli bir ortama kavuştuğunu belirten Karaaslan, ''KSÜ'nün marka değerini artırmak için üniversite camiası olarak elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Yönetim olarak üniversitemizin ismiyle hiç bir zaman sıkıntımız olmadı. Bize düşen üniversitenin kalitesini yükselterek Sütçü İmam'ın adını daha iyi şekilde duyurabilmektir'' diye konuştu.
     Üniversiteyi her yönüyle aranır hale getirme çabası içerisinde olduklarını dile getiren Karaaslan, başarılar arttığı ve belirli bir marka değerine kavuştuğu zaman ''Sütçü İmam'' isminin hak ettiği yeri bulacağına inandığını vurguladı.
     KSÜ'nün kuruluşunun 20. yılı kutlamaları kapsamında Türkiye genelinde resim ve kompozisyon yarışması düzenleyeceklerini anımsatan Karaaslan, şöyle devam etti: ''
     ''Üniversitemizde sayıdan çok kaliteye önem veriyoruz. Çünkü kamuoyu daha çok sayı ile ilgileniyor. Aslında bu da doğal çünkü üniversitedeki öğrenci sayısı kent ekonomisini olumlu yönden etkiliyor. Biz ise eğitimde kaliteye önem veriyoruz. Eğitimin kalitesi için de sunduğumuz imkanların artırmaya çalışıyoruz. Öğrenci yetiştirmede problemli düzeyde değiliz ancak Türkiye'de üniversite sayısını 170'i geçmesinden dolayı hiç ummadığımız bölümlere öğretim üyesi bulmakta zorlanıyoruz.''
     Karaaslan, İktisadi İdari Bilimler, İşletme, İlahiyat ve Ziraat Fakültesi Zeotekni Bölümü'nde uzaktan eğitim verilmeye başlanacağını, aldıkları 50 milyon TL ödenekle birlikte Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının 2013 Temmuz ayında tamamlanacağı bilgisini verdi.