Manisa'nın Kula ilçesindeki Özel Ufuk Koleji, 4. sınıflar arasında bilgi yarışması düzenledi. Yarışmaya, 350’ye yakın öğrenci katıldı. 4 Eylül İlkokulu'ndan Sıla Karasöğüt birinci, aynı okuldan Ayşe Kapucu ikinci, Atatürk İlkokulu'ndan Atilla Topcan üçüncü oldu.

Okul Müdürü Soysal Tokuç, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bir yarışmaydı. Bu yarışmada amaç kazanmak değil, hedef belirlemektir. Bu yarışmayı öğrencilerimiz, TEOG sınavlarına hazırlandığı bir süreç olarak görüyor. Biz de bu sürecin daha kolay geçmesi için önceden çalışmanın önemini vurguluyoruz. Sınava giren her öğrencimize motive amaçlı hediyeler vermiştik, bugün de madalyalarını takıyoruz." dedi.

Müdür yardımcısı Çetin Eybek de, “Yoğun bir katılımın olduğunu gördüğümüzden dolayı mutluyuz. Her yıl katılım artarak devam ediyor. Bu da Kulamız için eğitime bir katkımızın olduğunu hissettiriyor. Öğrencilerimiz, test usulü sorulan 70 soruyu 90 dakikada yapmaya çalıştılar. Bu sınavda dereceye giren öğrencilere 1-7 arasına altın madalya, 8-20 arasına gümüş madalya, 21-35 arasına bronz madalya takdim ettik. Ayrıca birinci olan öğrenciye bisiklet, ikinci olan öğrenciye tablet, üçüncü olan öğrenciye mp4çalar verirken öğretmenlerine de çeyrek altın verdik. Anne babaları kadar emektar öğretmenlerine de şükranlarımızı böylece sunuyoruz. Dereceye giren öğrencilerin okullarına da yazıcı hediye ettik. Ceza vereceksen bekle, ödül vereceksen hemen, düsturundan hareketle öğrencilerimizin yanında olmak bizim için güzel bir duygudur.” dedi.