Adana’da engelliler, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği proje kapsamında Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu’nu bitirerek sertifika aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği’nce (EBİMED) düzenlenen Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu’na katılanlar sertifikalarını altı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen törene katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, engellilerin üretebildiği, rahatça hareket edebildiği bir Adana oluşturulmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten ise şu ifadeleri kullandı: “Bugün verilen aslında bir sertifika değil, engelli bireylere fırsat tanındığında onların neler yapabileceğini kanıtlayan bir vesikadır. Engellileri birlikte yaşayacağımız, birlikte hareket edeceğimiz vatandaşlarımız olarak görüyoruz ve bu konuda farkındalık oluşturma çabalarını yürütüyoruz. Bu konuda eğitim çalışmalarımız gerçekleşecek ve Türkiye’ye engelsiz bir şehrin nasıl olacağını göstereceğiz. Engelliler bizden maddi destek, yardım beklemiyor, engelliler bizden kendileriyle ilgili farkındalık göstermemizi istiyor. Aramızda engelli spor kulüpleri var ve ülke genelinde önemli başarılara imza atıyorlar. Engelli kardeşlerimiz sporda da var. 2000 Evler’deki kapalı havuzumuzu, engelli sporcularımızın hizmetine çok yakında açacağız.”

Programın son bölümünde zihinsel engellilerden oluşan kursiyerlere sertifikaları verildi.