Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından, ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen 'Lider Çocuk Tarım Kampı' tamamlandı.

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen İlköğretim 4. sınıf öğrencilerin katıldığı lider çocuk tarım kampı etkinliklerine 3 gün boyunca, 10 farklı okuldan olmak üzere toplam 60 öğrenci katıldı. Kamp süresince meyve ağaçlarının dikimi, gelişimi ve budanması, süt hijyeni, gıda güvenilirliği ve alo 174 gıda hattı ile ilgili bilgiler verildi.

Çocukların şehir hayatı içerisinde beton binalar arasında toprağa ve çevreye hasret yaşadığını belirten İl Müdürü Mehmet Yıldırım, "Lider Çocuk Tarım Kampı projesi etkinlikleri çerçevesinde doğadan kopuk yetişen günümüz çocuklarına bir dilim ekmeğin, bir bardak sütün, bir sebzenin, bir meyvenin hangi aşamalardan geçerek ve hangi zorluklarla sofralarımıza geldiğini, besi hayvanlarının nasıl yetiştirildiğini, kısacası tüm tarımsal faaliyetleri ve en önemlisi sahip olduğumuz tarım arazilerine ve toprağımıza ne kadar çok önem vererek korumamız gerektiğini anlatmaya çalıştık. Destekleri ve katkıları nedeniyle, tarımsal işletmelerimiz ve özel sektör temsilcileri ile çiftçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiklerini söyleyen çocuklar yeni yerler gördüklerini ve yeni bilgiler edindiklerini belirten çocuklar bu etkinliğin devam etmesini istediler.