Bafra Anadolu Lisesi'nden mezun olan 168 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Bafra Anadolu Lisesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene okul müdürleri, doktorlar, öğretmenler, işadamları, sendika başkanları ve çok sayıda veli katıldı. Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş, yaptığı açılış konuşmasında şöyle konuştu: "Gençlerimizin bu mutlu günlerinin sevincini paylaşmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Okudukları andan itibaren özenle ve fedakârlıkla yetiştirip büyüttüğünüz çocuklarınızı 4 yıl önce bizlere emanet ettiniz. Bizler de onları önce sizlere, sonra da ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmek için elimizden gelenin en güzelini yapmaya gayret ettik. Şimdi kendine güvenen geleceğe umutla bakan gençler olarak karşınızdayız. Bugün onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Bu başarı öyküsünde payları olan siz değerli velilerimizi kutluyorum. Değerli öğretmen arkadaşlarım; sizlerin emeği ve alın teriyle 25 yıl da Bafra Anadolu Lisesi bir marka oldu. Birçok başarıya imza attınız. Ve biz hep birlikte Ballı olmanın ayrıcalığını kurum kültürü haline getirdik. Bu kültürün oluşmasında emeği geçen başta aramızdan ayrılan Coğrafya öğretmenimiz Cemal Demir’i rahmetle anıyorum. Edebiyat öğretmenimiz Osman Yazıcı’ya, İngilizce Öğretmenimiz Erol Çakır ve sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili öğrencilerimiz, yine ayrılık zamanı bana kendini anlatma! Giderken, acın da sevincin kadar büyükse, büyüksündür!..Giderken, geride bıraktığındır mirasın, seni sen değil,arkanda kalan anlatır. Küsüp barıştığın,didiştiğin, aynı havayı paylaştığın anlatır.”

Okul Aile Birliği Başkanı Rafet Albayrak, "Ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının 20. dönem diploma mezuniyet törenine teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bugünün özel bir anlamı var. Çünkü Bafra Anadolu Lisemizin 20. dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşıyoruz." diye konuştu.

Bafra Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Banu Karagöz Tokalak ise şu ifadeleri kullandı: “Burada sizlerin karşısında konuşmak çok onur verici, ben bu okuldan mezun olalı 19 yıl olmuş. Bugün de 20.dönem mezunlarımızı uğurlayacağız. Her gün bu sayı bir rakam daha artarak devam ediyor. Değişmeyen bir şey var. Hayatımın en güzel yıllarının burada geçmiş olmasıdır. Biz, gerçekten hep burada bir aile gibi olduk. Bize çok iyi eğitim öğretimin yanında, özel hayatımızla bile öğretmenlerimiz çok iyi şekilde ilgilendiler. Bu açıdan bizim yetişmemizde emeği olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu sene mezun olan arkadaşlarımız sınavda başarılar ve şanslar diliyorum. Bafra Anadolu Lisesi derneğine üye olmayı unutmayın.”

Okul öğretmenleri adına konuşan Adnan Uslu, öğrencilerin fikri hür, vicdanı hür, irfani hür nesiller olarak yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek, her zaman öğrencilerin eğitimine başlarken bilgileri dağıttıklarını, diğer yandan da öğrencilerin duygu, beden ve ruhlarını eğitmeye çalıştıklarını söyledi.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında okul birincisi olan Nazlı Gülşah Önen’e plaketi Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından verildi. Okul ikincisi olan Şengül Ünlü’ye GİAD Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, okul üçüncüsü Açelya Toprak’a Okul Aile Birliği başkanı Rafet Albayrak tarafından plaketleri takdim edildi.

Okul birincisi Nazlı Gülşah Önen, okulun yaş mezuniyet kütüğüne ismi yazılı paketi çaktı. Daha sonra 168 mezun öğrenciye, sınıf öğretmenleri tarafından başarı belgeleri takdim edildi. Diplomalarını alan öğrenciler okul bahçesine çıkarak havai fişek eşliğinde keplerini atarak Bafra Anadolu Lisesi sloganları attılar.