Melikşah Üniversitesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla gerçekleştirilen 'Melikşah Start-Up' girişimcilik konulu projede eğitim alan öğrenciler iş fikirlerini hocalarının karşılarında sunarak onları ikna etmeye çalıştı.

TÜBİTAK tarafından destek verilen ve bu yıl ikinci dönem öğrencilerini alan 'Melikşah Start-Up' projesi öğrencileri, girişimcilik üzerine bir dönem boyunca aldığı eğitimler sonunda projelerinin iş planlarını hazırlayarak hocalarının karşısında sunum yaptı. Hocalarını ikna etmek için uzun uğraşlar sarf eden öğrenciler, birbirinden ilginç projeleriyle dikkat çekti. Talaş atıklarından elde edilen yakıttan düğün koçluğuna, doğal meyve ve sebze üretiminden ve daha birçok farklı fikirlerle ilgili sunumlarını gerçekleştiren öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

Öğrencilerin bir dönem boyunca iş planı hazırladığı, kağıt üstünde iş planı hazırlamanın bir yönüyle daha rahat ve kolay olduğu, ama karşılarında projelerine destek verecek insanlar varmış gibi çıkıp iş fikrinden bahsederek ikna etmeye çalışmalarının daha zor olduğunu dile getiren Melikşah Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Melikşah Start-Up Projesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Emin Emirza, "Biz de zaten öğrencilere bu sıkıntıyı ve heyecanı yaşatarak, onlardaki potansiyeli açığa çıkartmak istedik. Bu çalışmamızla hem öğrenciler nezdinde dikkat çekmeyi hem de medya aracılığıyla girişimci olmak isteyen insanlara, öğrencilere ve mezunlara mesaj vermeyi amaçladık." dedi.