Melikşah Üniversitesi dünyada ilk 100 filozof arasında gösterilen Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. İlham Mehmetzade’ye, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin devamlılığın sağlanmasında önemli katkılarda bulunmasından dolayı, fahri doktora verdi.

Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tören Melikşah Üniversitesi Öğrencisi Kübra Ekici’nin müzik dinletisiyle başladı. Melikşah Üniversitesi senatosunun fahri doktora unvanının verilmesiyle ilgili aldığı karar doğrultusunda, Prof. Dr. İlham Mehmetzade’nin Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin devamlılığın sağlanmasında önemli katkılarda bulunduğuna dikkat çekildi. “Bir millet iki devlet” anlayışıyla hareket ederek Türkiye ve Azerbaycan`ın Akademik Kurumları mensubu öğretim üyelerini değişik bilimsel toplantılarda, sempozyum ve konferanslarda bir araya getirdiğine işaret edildi. Bu sempozyumlarla iki ülkeyi felsefe, hukuk, sosyoloji ve diğer beşeri bilimler alanında yakinen ilgilendiren sorunların tartışılması, değişik görüşlerin mukayeseli olarak sunulması, özellikle çözüm önerilerinin üretilmesi için bilimsel ortam oluşturarak “bir bilim köprüsü” fonksiyonu gerçekleştirdiği ifade edildi. Senatonun aldığı karar sonrasında düzenlenen törende Prof. Dr. İlham Mehmetzade’ye Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat tarafından cübbesi giydirilerek, fahri doktora beratı takdim edildi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut D. Mat, iki ülkenin zaten birbirine çok yakın olduğunu, aynı duygu düşünce içinde bulunduğunu ve birbirlerine karşı sevgi ve muhabbet beslediklerini ifade etti. Mat, “Ama biz istiyoruz ki üniversitelerle ve özellikle Bilimler Akademisiyle, üniversitemizin ilişkileri biraz daha gelişsin daha üst seviyeye çıksın ve bu fahri doktoranın tüm bunlar için iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum.” dedi.

Tören, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şen tarafından Prof. Dr. Behram Zahidov, Prof. Dr. Habil Gurbanov ve Doç. Dr. Aydın Gasımov’a teşekkür plaketi takdim etmesinin ve hatıra fotoğrafı çekimi sonrasında son buldu.