Pazarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü  Doç.Dr. Ahmet ŞAHİN,  “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ile ilgili basın duyusunda bulundu.
 
Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN basın açıklamasın da, 21 Eylül 2013 Tarihli ve 28772 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin” Ek Madde 1. kapsamında; öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği üniversitenin diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda 14 Şubat 2014 tarihine kadar ilgili akademik birime başvuru yapılabileceklerini söyledi.
 
Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş imkânından faydalanmak isteyen öğrencilerin, Pazarcık Meslek Yüksekokulunu tercih edebileceklerini ve Pazarcık Meslek Yüksekokulu, Kahramanmaraş merkezde eğitim öğretim faaliyetini yapan, sektör odaklı eğitim ile öğrencilerin sektörde iş bulma oranlarının yüksek olduğu bir meslek yüksekokul olduğunu, meslek yüksekokulunda mevcut öğrenci alımı yapılan programların; İşletme Yönetimi, Yerel Yönetimler ve Dış Ticaret programları olduğunu, bu programların ikinci öğretimine de öğrenci alımı yapılmakta olduğunu bildirdi.
 
Doç.Dr. Ahmet ŞAHİN  http://pazarcikmyo.ksu.edu.tr/duyuru_detay.aspx?id=45   adresinden  yatay geçiş başvurusu için gerekli belgeleri ve ayrıntılı bilgi alabileceklerini söyledi.