Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Potansiyel Üstün Yetenekliler Derneği (PÜYED) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Dahi çocukların üst düzey eğitimlerini BTÜ’de yapılmasını kapsayan protokol için düzenlenen imza töreni BTÜ Yıldırım Yerleşkesi'nde gerçekleşti. BTÜ adına Rektör Prof. Dr. Arif Karademir’in imza koyduğu protokolü, PÜYED adına ise Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mert Aldemir imzaladı.

Türkiye’deki 5-12 yaş aralığındaki çocukların üstün yeteneklerini ve sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarmak üzere yoğunlaştıran PÜYED, keşfettiği dahi çocuklara yönelik BTÜ’nün Yıldırım Yerleşkesi'nde eğitim vermeyi planlıyor. Protokol kapsamında pazar günleri 5 ders saati olarak planlanan eğitimler için BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nda bilgisayar, uzay, matematik, elektronik, bilim vb. sınıflar oluşturulması hedefleniyor. Minikler bu sınıflarda akıl oyunları, keşif saati, duygusal zekâ, yaratıcı problem çözme, teknoloji, robotik, dijital tasarım, yazılım, eğlenceli bilim, sıra dışı düşünme, sanal gerçeklik, doğa bilimleri gibi alanlarda atölye çalışmalarında bulunacak.

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, özellikle Anadolu’dan pek çok bilim insanı ve âlimlerin çıktığını belirterek, Türk-İslam tarihinde bu tarz örneklerin bulunduğunu söyledi.
Prof. Dr. Arif Karademir, o kapasiteye tekrar ulaşabilmek ve bilgi üretiminin yeniden doğudan gerçekleşmesinin Türkiye’nin geleceği olan minik beyinlere sahip çıkılması ile gerçekleşebileceğini söyledi.

PÜYED Başkanı Aldemir ise dernek olarak, üstün zekâ ve yetenek sahibi çocukların tespit edilerek okul öncesi dönemden başlayıp, eğitim süresinin sonuna kadar aile, toplum ve eğitim alanlarında desteklenmesini hedeflediklerini anlattı.

Yetenek ve nitelikleriyle farklı olan çocuklara bu özelliklerine uygun bir eğitim verilmesi, farklı bir bakış açısı kazandırılması gerektiğini belirten Aldemir, BTÜ ile birlikte uygulamaya konulan proje sayesinde üstün zekâlı çocuklara zihinsel ve duygusal alanlarda destek verilerek sahip oldukları potansiyel ve performanslarını artırmaya çalışacaklarını söyledi.