Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu öğrencileri okul başkanlarını seçmek üzere sandık başına gitti. Minik öğrenciler, okul başkanlığı seçimi sırasında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirtilen tüm kuralları tek tek uygularken, yapılan başkanlık seçimi, genel seçimleri aratmadı.

Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu’nda yaşanan demokrasi şöleninde, okul öğrencileri seçme ve seçilme haklarını, YSK’nın yerel ve genel seçimler için belirlemiş olduğu kurallara göre kullandı. 2 hafta süren seçim sürecinde sınıf öğretmenleri okul başkanı olmak isteyen öğrencilerden ilk olarak birer konuşma metni hazırlamasını istedi. Ertesi gün okul başkanlığına aday olan öğrenciler hazırlamış oldukları metinleri okuyarak adaylıklarını açıklamış oldu.

ADAYLAR, YAKA KARTI DAĞITIP, SLOGAN BULDU

Adaylıklarını açıklayan öğrenciler başlatmış oldukları seçim kampanyası kapsamında okul öğrencilerine afiş hazırlatıp, yaka kartı dağıtırken, slogan bulmayı da ihmal etmedi. Okul bahçesinde ve sınıflarda seçim konuşması yaparak vaatlerini sıralayan Burçlu öğrenciler, arkadaşlarından oy istedi. Ayrıca adaylar yapmış oldukları seçim çalışmalarını sınıf ve okul panolarında sergilerken, okulda 3 kişiden oluşan bir sandık kurulu heyeti seçildi.

Başkan adayları ve seçim sandık kurulu üyeleri, seçim çalışmaları kapsamında Sınıf Öğretmeni Esat Çakmak nezaretinde Okul Müdürü Abdulhadi Kaya’yı ziyaret etti. Yapılan seçim hakkında başkan adaylarından bilgi alan ve projelerini dinleyen Okul Müdürü Kaya, adil ve demokrasiye uygun bir seçim yapılmasını isteyerek, adaylara başarılar diledi.

OY PUSULASI HAZIRLANDI, SEÇMEN BİLGİ KAĞITLARI ÇIKARILDI

Okul başkanlık seçiminin demokratik, adil ve hukuki çerçevede tamamlanması için ilk olarak birleşik oy pusulasında adayların yerleri kura ile belirlenirken, oy kullanacak öğrenciler için de seçmen bilgi kağıdı hazırlandı. Seçim ile ilgili gereken tüm evraklar ve tutanaklar YSK’da belirtilen hususlara uygun olarak hazırlanırken, oy pusulasını işaretlemek için kullanılacak ‘evet’ mührü de temin edildi.

Okul binası içinde gizli oy kullanılacağı için seçmen kabinleri de oluşturulurken, seçim süresinin sona ermesi ile birlikte öğrenciler sandık başına gitti. Seçmen kağıdını gösterdikten sonra oyunu kullanan öğrenciler, daha sonra seçmen listesinden adını bularak imza attı. Yapılan seçimde toplamda 112 öğrenci oy kullanırken, kullanılan oylar açıktan sayıldı.

BAŞKAN KILINÇ: GÖREVİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIM

Oy sayımı işlemi sonrasında Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu Başkanı Aslı Naz Kılınç seçildi. Aslı Naz Kılınç kendisini başkan seçen arkadaşlarına teşekkür etti. Görevini en iyi şekilde yapacağını belirten Başkan Kılınç, sorunları olan öğrencilerin sorunlarını her zaman çözmeye çalışacağını, okuldaki eğitim kalitesini daha artırma adına elinden geleni yapacağını ve gördüğü her türlü eksikliği gidermeye çalışacağını söyledi.

Okul Başkanı Kılınç, mazbatasını düzenlenen tören ile Okul Müdürü Kaya’nın elinden alırken, arkadaşlarından büyük alkış topladı. Aslı Naz Kılınç’a yeni görevinde başarılar dileyen Kaya, demokrasi bilincini ve kültürünü çocuklara küçük yaşta öğretmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.