Özel Samanyolu Nurettin Topçu okul öncesi bölümünde 6 yaş grubu yaklaşık 65 minik öğrenci ilkokula adım atmanın coşkusunu mezuniyet töreni ile yaşadı. Samanyolu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen şölene aileler ve okul idari kadrosu katıldı.

'Bir Varmış, Bir Yokmuş, Okul Öncesinde Değer Çokmuş' sloganı ile düzenlenen programda yaklaşık 130 öğrenci halkoyunları, müzikaller, rontlar ve oyunları ile hünerlerini sergiledi.

Kültür şöleninde, sevgi damlaları, inci taneleri, gülen yüzler, umut yıldızları, mutlu kelebekler, sevgi çiçekleri, sevimli yunuslar ve kar taneleri isimli oyunlar minikler tarafından sahnelendi. Ellerinde uçan balonlarla sahneyi dolduran 'Gülümseten Bir Geleceğin' mimarları mutlu bir dünya için umut dağıttı.

Kültür Şöleni'nde konuşan Nurettin Topçu İlköğretim Müdürü Mustafa Kekil, miniklerin mezuniyet töreninde veliler, öğretmenler ve öğrencilere 'hoş geldiniz' diyerek, Nurettin Topçu Anaokulu'ndan mezun veriyor olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
Kekil sözlerine şöyle devam etti: “Yaşamın en önemli çağı diye nitelendirilen okul öncesi dönem çocukları, ilk yaşamsal deneyimlerini kazandıkları yıllardır. Bu dönemde edindikleri tecrübeler ve geçirdikleri öğrenme süreci ne kadar iyi olursa çocuklar hayata o kadar iyi bir başlangıç yapmış olurlar. Bu iyi başlangıç, arkasında iyi bir yaşam öyküsünü taşır. Sizler seçtiğiniz eğitim kurumu ile bu başlangıcın ilk adımını sağlam atmış oldunuz.”

Minik öğrencilerin yaklaşan Babalar Günü dolayısı ile hazırladıkları “Canım Babam” sergisi programa katılan babaları duygulandırdı.

Ayrıca miniklerin müdür öğretmenlerini de unutmayarak sahnede Okul Müdürü Mustafa Kekil’e sürpriz babalar günü hediyesi vermesi salonda alkış aldı. Sonrasında öğrencilere plaket ve diplomaları takdim edildi. Hatıra fotoğrafı çekildi, öğrencilerin albümleri stantlarda sergilendi.