Geleneksel hale gelen Bursa Büyükşehir Belediyespor 6. Açık Satranç Turnuvası ve 6. Yaş Grupları Satranç Turnuvası 125 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Merinos AKM ve Büyükşehir Belediyesi Fethiye Spor Kompleksi olmak üzere iki farklı yerde başta Bursa ve çevre iller olmak üzere Türkiye genelinden toplamda 125 sporcu turnuvada kıyasıya mücadele etti. 77 sporcunun katıldığı 6. Açık Satranç Turnuvası’nda şampiyon Bursa Büyükşehir Belediyespor sporcusu Melih Karataş oldu. Yarışmaya Yalova’dan katılan sporculardan Batuhan Demirağ ikincilik, Belediyespor’un 13 yaşındaki yeteneği Kayra Kamer ise üçüncülük kupasının sahibi oldu.

Öte yandan, 7 ve 8 yaşındaki satranç sporcuları Büyükşehir Belediyespor Satranç Merkezi’nde 'hamle' yaptı. 7 yaş kategorisinde Egemen Hacıoğlu, 8 yaşta ise Aras Çetintaş birincilik kupalarını kazandılar. Şenlik havasında geçen ve heyecanlı karşılaşmalara sahne olan 48 sporcunun katıldığı 6. Yaş Grupları Satranç Turnuvası büyük beğeni topladı. Yarışmaya katılan tüm minik sporculara turnuva komitesi tarafından hatıra madalyası verildi.

Turnuva direktörleri İsmail Çalışkan ve Sedat Sarman, şehir dışından da katılımın giderek arttığı turnuvaların her ay düzenli olarak devam ettiğini, 7. Açık ve Yaş Grupları Satranç Turnuvaları’nın 24-26 Nisan 2015 tarihlerinde düzenleneceğini belirtti.

Dereceye giren sporcular şu şekilde:

6. Açık Genel Sıralama
1. Melih Karataş
2. Batuhan Demirağ
3. Kayra Kamer
4. Askar Rzayev
5. İlkay Koç

7 Yaş Sıralaması
1. Egemen Hacıoğlu
2. İbrahim Melik Durak
3. Arda Kadir Vatansever

8 Yaş Sıralaması
1. Aras Çetintaş
2. Ece Vanlıoğlu
3. Ayberk Yıldız