Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Aydınpınar mahalle muhtarlığı, 212 dönüm araziyi eğitim öğretim hizmetlerinde kullanmak koşuluyla Uludağ Üniversitesi’ne tahsis etti.

Arazinin tahsis protokolü Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Aydınpınar Mahalle Muhtarı Ekrem Gür tarafından imzalandı. Vali Münir Karaloğlu, mahalleye ait arazinin halkının isteği doğrultusunda Üniversiteye tahsis edildiğini ve Uludağ Üniversitesi’nin de burada kentin ihtiyaçlarını da gözeterek hizmet vereceğini söyledi. Tahsisle ilgili muhtar Ekrem Gür ve mahalle halkına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, üniversiteye tahsis edilecek yere, şehrin ihtiyaçlarına yönelik, mahalle halkının da faydalanabileceği bir yatırım yapacaklarını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Ulcay, tahsis edilen yerin havasından dolayı mükemmel bir yer olduğunu ifade ederek, öncelikle sağlık yatırımlarının gündeme gelebileceğinin işaretini verdi.

Aydınpınar mahalle muhtarı Ekrem Gür de, arazinin Uludağ Üniversitesi tarafından, mahalle halkını da gözeterek en iyi şekilde değerlendirileceğine inandığını belirtti. Protokole göre, Uludağ Üniversitesine bedelsiz ve süresiz olarak tahsis edilen araziye yapılacak yatırımlarda, yasal mevzuatın izin verdiği ölçülerde Aydınpınar mahallesinde oturanlara üniversite tarafından öncelik tanınacak. Arazi, üzerindeki fıstık çamlarının geliri ise mahalleye ait olacak.