Mudanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Esence Mahallesi’nde usta öğretici Naime Avcı yönetiminde açılan geleneksel el nakış kursu atölyede sürüyor. Kırsaldaki kadınların büyük ilgi gösterdiği kursta, birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler ortaya çıkıyor.

Esence’de devam eden kursu ziyaret eden Halk Eğitim Müdürü Remzi Ataman ve Müdür Yardımcısı Ayşe Yıldız, kursiyerler tarafından yapılan çalışmaları inceledi. Usta öğretici Naime Avcı ve kursiyerleri kutlayan HEM Müdürü Remzi Ataman, talep olan her alanda HEM olarak kurs açtıklarını kaydetti.

Açılan kurslara ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Ataman, “Halk Eğitim Merkezi olarak gerek mesleki gerek dil ve gerekse geleneksel el sanatları alanında kurslarımızla hizmet vermeye devam ediyoruz. Özellikle kadınların kurslarımıza ilgisi bizi mutlu ediyor. HEM olarak ihtiyaç duyulan her alanda kurs açarak ihtiyacı karşılıyoruz. Gerek Mudanya merkezinde, gerekse mahallelerimizde açtığımız kurslarımızda öğretmenlerimizin koordinatörlüğünde kursiyerlerimiz eğitimlerini sürdürüyor. El sanatları, mesleki kurslar ya da dil öğrenmek isteyen herkesi Halk Eğitim Merkezi’ne davet ediyorum.” diye konuştu.