Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen kampanya dâhilinde, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ekmek israfının önlenmesi amacı ile okullarda ve toplu tüketim yerlerinde bilgilendirme toplantıları yapılıyor. 

Bu kapsamda Merkez Çiğli İlkokulu ve Ortaokulu Öğrencilerine ekmek israfının önlenmesi kampanyası hakkında bilgi verildi.

Tar-Gel Projesi kapsamında görev yapan Ziraat Mühendisleri Ebru AYBERK, Yavuz ULUTAŞ, Nushet TAŞKIRAN tarafından organize edilen eğitimde toplantısında, örgencilere kampanya hakkında bilgi verilerek, ekmek israfının nasıl önleneceği, evlerde alınacak tedbirler, ekmeği muhafaza yöntemleri, bayat ekmeğin değerlendirilme teknikleri Ülkemizdeki ekmek israfının ekonomik boyutu gibi konularda eğitim verildi.

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen eğitim toplantısına öğrencilerin iğlisi büyük oldu.
Ekmek israfının önlenmesi kampanyasına okul olarak destek verdiklerini söyleyen okul müdürü M. Şahin KENGER ”˜Ekmek israfının önlenmesi için ilerleyen tarihlerde öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarına devam edeceklerini' söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, ”˜İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak öğrencilere yönelik düzenlemiş olduğumuz eğitimler ile toplumda israfın önlenmesi için bilinç oluşturmak istiyoruz' dedi.

 TV ve Radyo programları ile de desteklen kampanya ile ilimizdeki ekmek israfının düşürülmesi hedeflenmektedir.