Dünyada trendi her geçen gün artan online eğitim merkezleri, günümüz iş gücü için dijital değişimle beraber büyük kolaylıklar sağlıyor.

Günümüzde mevcut iş gücü ve iş gücü ihtiyacı, dijital bir değişim süreci ile birlikte sürekli gelişim halinde. Birçok iş kolu, yakın gelecekte otomasyon ve robot gibi trendlerin tehdidinde olma yolunda gidiyor. Ancak bu tehdit derinlemesine incelendiğinde, sebebin yeni gelen jenerasyonun tecrübe ve pratik uygulamalar öncesindeki teorik bilgi eksikliği olduğu anlaşılıyor.Özellikle büyük çaplı resmi ve özel kuruluşların eğitim için ayırdığı kaynakların artış göstermesi, yaygın eğitimle ilgili insanların farkındalığını artırmakta. Dijital dönüşüm ile birlikte daha önce geleneksel kanallarda bulunan yaygın eğitim artık online platformlara kaymaya başladı.

Online eğitim üzerine uzun bir süredir yatırım yapan e-kampus.com’un Genel Müdürü Erhan Özdemir, konuyla ilgili bilgiler verdi. Verdikleri hizmet hakkında konuşan Özdemir, ’’e-kampus.com üzerinde satış ve satış yönetiminden sosyal medya uzmanlığına, Linux eğitimlerinden etik hacker eğitimlerine kadar 40’ın üzerinde online eğitim ve sertifika programı bulunuyor. Konuyla ilgili Türkiye’nin önde gelen bazı üniversiteleri ile anlaşmamız bulunuyor. Yaygın olarak üniversiteler tarafından sunulan eğitimlerin dışında e-kampüs iş ortaklığı ile birlikte partner firmaların ve danışmanların da sunduğu eğitimler bulunmakta’’ dedi.

Özdemir, son 90 gün içerisinde en popüler eğitim ve sertifika programlarının Sosyal Medya Uzmanlığı, Linux İşletim Sistemi, İnsan Kaynakları Eğitimi ve Veri Madenciliği olduğunu belirtti.

2016’nın Ağustos ayında TÜİK tarafından yapılan ve 2015 yılını kapsayan ’Yaygın Eğitim Faaliyetleri Araştırması’nda yıl içerisinde 71 binden fazla kursun düzenlendiği belirtiliyor. Eğitime 2014 ve 2015 yılında ayrılan kaynakların sürekli olarak yükseliş gösterdiği görülüyor.

Yaygın eğitimin artışı ile birlikte artan eğitim harcamaları, çalışanlarını eğitmek isteyen kurum ve kuruluşları da aynı zamanda daha az maliyetli çözümlere yöneltiyor. Bu konuda da firmalara destek verdiklerini belirten Özdemir, altyapı olarak eğitim ile ilgili tüm sürece hâkim olduklarını ve adayı birebir takip ederek eğitimi alıp almadıklarına kadar bilgi sunabildiklerini söyledi.