Afyonkarahisar Osmanbey Kolejinden 8 öğrenci Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı(TEOG-1) sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye şampiyonu oldu.

Okul öğrencilerinden Tuana Mısra Küçük, Zeynep Beyza Demirkırkan, Şehla Nurefşan Sancak, Rabia Beril Özdemir, Zeynep Atay, Emine Sudem Okan, Metin Gökmen ve Hatice Beyza Mert Temel 120 sorunun tamamını doğru cevapladı.

Osmanbey Koleji Müdürü Ertan Parmak, yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin katıldığı TEOG sınavları sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Parmak, "Geçen yıl öğrencilerimizden Sena Nur Taşkoparan TEOG-1 ve TEOG-2'de tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye Şampiyonu olmuştu. Bu yılda TEOG-1'de 8 öğrencimiz 120 sorunun tamamını doğru cevapladılar ve Türkiye şampiyonu oldular. Sabırla çalışarak ortaya koydukları başarılardan dolayı idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum.” dedi.

Parmak, ülkedeki eğitimin yanında, her geçen gün büyüyerek evrensel eğitime de katkıda bulunan Osmanbey Koleji’nin tüm fertlerinin bir aile olduğunu belirtti. Ertan, “Bu büyük ailenin sıcaklığı, sevgisi, güveni, çalışkanlığı eğitim ve öğretimde başarının temelini oluşturur. Bu başarıda şüphesiz disiplinli ve sistemli çalışmanın yanında öğrenci, öğretmen ve aile diyaloğunun payı çok büyüktür.” diye konuştu.