Batman’da eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan Özel İrfan Okulları Mehmet Sıddık Tekin Anadolu ve Fen Liseleri’nde düzenlenen kariyer günleri devam ediyor.

Kariyer günlerine konuşmacı olarak Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan katıldı. Okulun konferans salonunda 11. ve 12.sınıflarda okuyan öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Ekrem Doğan, insan hayatının önemli dönüm noktalarından biri olan YGS'nin üniversite başarısı için önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Bu sınava giren öğrencilerin moral ve motivasyonlu bir şekilde hazırlanması gerektiğini belirten Doğan, şunları söyledi:
"Bu adımı strese ve gerilime sebebiyet vermeden en iyi şekilde atlatınız. İnanıyoruz ki sizler yıllardır hazırlandığınız bu sınavı en güzel şekilde geçerek LYS sınavında da başarılı olacaksınız. Hak ettiğiniz üniversiteleri de kazanacaksınız. Beklentimiz üniversite eğitimi sayesinde bu coğrafya için iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan başarılı bir genç neslin yetişmesidir. Bu noktada ailelerin, ortaöğretim kurumlarının ve öğrencilerin üzerine düşeni yapması başarıyı mutlak kılacaktır. Hedefini gören öğrenci her zaman başarıya kilitlenecek ailesinin ve okulunun gururu olacaktır. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi olarak amacımız üniversitemizde yetişen gençlerimizin, eleştirel düşünebilen soruşturma cesareti olan lider karakterli ve analiz yapabilen, yapıcı, orijinal fikirler üretebilen ve bunlardan yeni sonuçları ve uygulamaları tasarlayabilen, yaşam boyu öğrenme merak ve hevesi olan gençler yetiştirmek." İyi bir üniversite ve işe yarayabilecek bir program kazanmanın kolay olmadığına dikkat çeken Doğan, başarı için bir hedefin olması gerektiğini de vurguladı.

Okul Müdürü Yılmaz Kuluç ise şunları söyledi: "Öğrencilerimizin meslek seçimlerinde doğru mesleği seçmeleri ve yanlış tercih yapmamaları için kariyer günlerini başlattık. Bu vesileyle her ayın son çarşamba gününü 'Kariyer Günü' olarak tasarladık. Bugünlerde gerek Batman’ımızın seçkin, mümtaz meslek erbabı insanlarımızı, gerekse bölgemize hitap eden üniversitelerindeki akademik kadroları okulumuza davet ederek öğrencilerimize yardımcı olmak istiyoruz. Bu ayki konuğumuz Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan’ı okulumuzda ağırladık."