Antalya'nın Manavgat ilçesinde Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO) pazarlama ve turizm seyahat acentesi öğrencileri piyasa tecrübelerini ve ben bu ürünü satamam korkularını bilet satarak yeniyor. Öğrenciler, Eda Derin, Hamdullah Varlık ve Sevda Zeynep Akgül, bölümleriyle ilgili okuldaki teorik bilgilerini özel sektörün kültür sanat etkinliklerini pratikle bütünleştiriyor.

Öğrenciler, sattıkları tiyatro biletlerinden yüzde 33 pay olarak kazandıkları para ile okul harçlıklarını çıkarıyor. Turizm seyahat acentesi 1 sınıf öğrencisi Sevda Zeynep Akgül, tiyatro bileti satarak okuldaki teorik bilgilerle piyasa şartlarında bir ürünü satmada ki zorluk şartlarını yerinde görerek öğrendiklerini kaydetti.

Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, öğrencilerin, bilet satımıyla okuldaki teorik bilgisiyle piyasa koşullarını tecrübelendirmelerinin kendilerini gelecekte turizm sektöründe kalıcı hale getireceği için yararlı bulduklarını söyledi. Kendisininde turizm sektörüne okullu olarak atıldığını belirten Günyeli, sektör vizyonunun şekillenmesinde okul bilgileriyle pratiğin birleştirilmesinin şart olduğunu kaydetti.