Polatlı Kent Konseyi Kadın Meclisi Eğitim Çalışma Grubu, başlattığı 'Armağanınız Kitap Olsun' kampanyasıyla Polatlı’nın 13, Haymana’nın 1 kırsal mahallesinde ve şehir merkezinde 6 ilk ve ortaokulunda kütüphane kuruyor, 7 liseye kitap bağışı yapıyor.

Ankara Haymana’nın kırsal bir mahallesinde öğretmenlik yapan Gökhan Irak’ın talebiyle kütüphane kurma fikrini geliştirdiklerini belirten Polatlı Kent Konseyi Başkanı Serpil Öztürk, "Haymana’daki Emirler Kesikkavak köyünden Gökhan Irak’ın bizden kütüphane talebi esin kaynağımız oldu. 1 okul için yola çıktık, 20 okula kütüphane kuracak kitap bağışı aldık. Bu 20 okulun yanı sıra 7 lisenin kütüphanesine kitaplarla katkı sunacağız. Kitap kampanyamızda biz destek veren Genelkurmay Başkanlığına, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na teşekkür ediyorum." dedi.

Kadın Meclisi Başkanı Fatma Öztürk ise "Biz Kadın Meclisi olarak çocuklarımızın gelişimini sağlayacak her türlü fikri hayata geçirmek için varız. Kütüphane kurmamızda özverili çalışmalarda bulunan Eğitim Çalışma Grubumuza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vatandaşlardan toplanan kitapları tasnif çalışmasını sürdüren Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Cemile Meriç ise çeşitli kurumlardan binlerce kitap geldiğini ve grup arkadaşlarıyla birlikte özveriyle tasnif çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi. Bir kütüphane diye yola çıktıklarını ve 20 okulda kütüphane oluşturacak olmalarının kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Meriç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çalışmamızda bize destek olan başta Kent Konseyi Başkanımız Serpil Öztürk, Kadın Meclisi Başkanımız Fatma Öztürk, Mehmet Gönenç İlköğretim de görev yapan Neslihan Tekin ve Nazlı Taşın Hocam, 13 Eylülde görev Yapan Öğretmenlerim Nesrin Tan, Sema Bural, eğitim çalışma grubumuzun üyeleri Nurhan Üstün, Şennur Bolsu, Berran Hatipoğlu, Sibel Koçak, Belkıs Suluyer Genel Sekreterimiz Selahattin Ünay, sekreter Yardımcımız Murat Yapıcı, ev ev, kurum kurum kitaplarımızı toplayarak yanımızda oldular... Ayrıca burada adını sayamadığımız diğer yardımsever gönüllülerimize teşekkür ediyorum."