Üniversite ve lise yerleştirme sınavlarında Türkiye birincileri çıkaran Sabah Dersaneleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'dönüşüm' kanunu doğrultusunda ana, ilk, orta okulları ile liselere dönüşme kararı aldı. Sabah Dersaneleri 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren temel ilk okul, temel orta okul ve temel lise olarak eğitim öğretime devam edecek. 'Dersane ücretine özel okul' prensibiyle eğitim öğretim hizmetine devam edecek Sabah Eğitim Kurumları Genel Müdürü Erkan Aydın, lise ve üniversite yerleştirmede gösterilen başarıyı Sabah okullarında yükselterek sürdürme garantisi verdi.

Hükümet, Türkiye'de eğitim sisteminde büyük bir boşluğu dolduran dersanelerin ya okula dönüşmesi ya da kapatılması kararı aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen dönüşüm sürecinde dersanelere 1 Eylül 2015 tarihine kadar süre tanındı. Yeni döneme göre hazırlıklarını tamamlayan Konya'nın en başarılı eğitim kurumları arasında yer alan Sabah Dersaneleri, dersanelerin resmen kapanacağı 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren özel ana, ilk, orta ve lise olarak eğitim öğretime devam edecek. Yeni dönemle ilgili açıklamalar yapan Sabah Eğitim Kurumları Genel Müdürü Erkan Aydın, "Dersane şubelerimiz önümüzdeki yıldan itibaren dersane ücretine özel ilk okul, özel orta okul, özel lise olarak eğitim öğretime devam edecek. Bugüne kadar kurumumuzu lise ve üniversite yerleştirmede Konya'nın en başarılı dersanesi yapan öğretmen ve idareci kadromuzla yeni dönemde daha yüksek bir eğitim öğretim başarısı hedefleyerek hizmetimizi sürdüreceğiz." dedi.

Sabah Eğitim Kurumları Genel Müdürü Erkan Aydın'ın verdiği bilgilere göre, Konya ve ilçelerinde hizmet veren Sabah ve FEM Dersaneleri 2015-2016 eğtim öğretim yılından itibaren okul olacak. İlçelerdeki bütün şubeler Özel Sabah Lisesi olacak. Konya merkezdeki Sabah ve FEM dersaneleri ise talebe göre Özel Anafen Ana Okulu, Özel Anafen İlk Okulu, Özel Anafen Orta Okulu ile Özel Sabah Lisesi ve Özel FEM Lisesi'ne dönüştürülecek. Bu okullarda eğitim öğretim Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre yapılacak. Ders, sınav, karne ve diploma tamamen Milli Eğitim Bakanlığı'nın akademik takvimine uygun olacak. Yeni okulların tek farkı dersane binalarının genelde bahçesinin olmaması dolayısıyla 'temel ilk okul, temel orta okul ve temel lise' olarak adlandırılması olacak.

Bakanlığın okula dönüşme kararı veren dersanelere, bina-araç-gereç bakımından istenilen şartları haiz okula dönüşmeleri için 4 yıllık süre tanıdığını anlatan Erkan Aydın, Sabah Eğitim Kurumları okullarının bu süre zarfında yeni yatırımlarla bahçeli, müştemilatı tam okullara dönüşeceğini kaydetti. "1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla yeni dönemin kayıtlarını yapmaya başladık. İndirim avantajlı erken kayıtlarımız ocak sonuna, normal kayıtlarımız da yeni eğitim-öğretim yılına kadar devam edecek. Kayıtlarda öğrencilerimize okudukları okullardan alacakları takdir, teşekkür belgeleri için de çeşitli indirimler yapacağız." dedi.

Erkan Aydın, Sabah Eğitim Kurumları okullarında ücretlerin okulun seviyesine göre 3 bin TL ile 5 bin TL arasında değiştiğini söyledi. Aydın, çocuklarını Sabah Eğitim Kurumları'na kaydeden velilerin eğitim-öğretimin mevcut dersane binalarında devam edeceği 4 yıl boyunca ekstra ücret artışıyla karşılaşmayacağını, dönüşümün tamamlanacağı 2019 yılına kadar ücretlerin sadece enflasyon oranında artırılacağını vurguladı. Velilerin yıllık ücretlerini durumlarına göre peşin veya 15 aya varan taksitlerle ödeme imkanlarına sahip olduklarını belirten Genel Müdür Erkan Aydın, Sabah ve FEM okullarına kaydolacak ilk, orta ve lise öğrencilerinin en çok 20 kişilik sınıflarda öğrenim göreceklerini, TEOG ve ÖSYM sınavlarına hazırlanan öğrencilerin de okullarda hafta içi ve hafta sonu verilecek birebir ve toplu ders takviyesi, etüd, hazırlık çalışmalarına katılacaklarını kaydetti. Sabah ve FEM okullarında yapılacak sınava hazırlık çalışmaları için ek ücret alınmayacağını söyleyen Aydın, "İşte bu yüzden 'dersane ücretine özel okul eğitimi' diyoruz. Öğrencilerimizi okullarımızda hem okutacağız, hem etüd çalışmalarıyla derslerine takviye yapacağız, hem sınavlara hazırlayacağız. Bu iki hizmeti, bugün bir öğrencinin dersaneye giderken ödediği ücrete yakın bir maliyetle vereceğiz." dedi.

'SABAH'A KAYIT OLMAYAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ'

"Dersanelerin açtıkları okullara kayıt olmayan, halen okuduğu okula devam etmek düşüncesinde olan, ama zorlandığı ders ve konularda yardım almak isteyen öğrenciler ne olacak?" şeklindeki bir soruyla ilgili Sabah Eğitim Kurumları Genel Müdürü Aydın bu konuda öğrencilere 'eğitim danışmanlığı' ve 'eğitim koçluğu' sistemiyle yardımcı olmak istediklerini söyledi. Bu iki sistemin eğitim öğretimde yeni bir sistem olduğunu anlatan Aydın, gerek derslere hazırlık, gerek sınavlara hazırlık gerek dersleri daha iyi öğrenme adına öğrencilere istihdam edecekleri eğitim danışmanları ve branş koçları vasıtasıyla yardımcı olacaklarını ifade etti.

"Öğrencinin ders takviyesi ihtiyacı her zaman olacaktır. Gerek dersi anlamaya, gerekse sınava hazırlamaya yönelik takviye ihtiyacını eğitim danışmanlığı ve eğitim koçluğu yaparak gidereceğiz." diyen Aydın isteyen her öğrenciye verilecek danışmanlık ve koçluk hizmetinin daha çok TEOG sınavına hazırlanan 8. sınıf, ÖSYM sınavlarına hazırlanan 12. ve mezun öğrencilerin hazırlıklarına katkı sağlayacağını söyledi.

Erkan Aydın, Sabah ve FEM okullarının kayıt işlemlerine başladıklarını belirtti ve "Sabah Eğitim Kurumları; başarılı, ahlaklı ve erdemli insanlar yetiştirme konusunda Konya'da bir markadır. Çocuğunun başarılı, tecrübeli, fedakar öğretmenlerden hem hayatta hem sınavlarda başarılı olacağı bir öğretim almasını; aynı zamanda ahlaklı-faziletli iyi birer insan olarak yetişmesini sağlayacak eğitimleri almasını isteyen bütün velilerimizi; eğitim öğretimin nasıl olacağını, kayıt şartlarını, ücretleri ve akıllarına takılan her soruyu görüşmek için şubelerimize bekliyoruz." şeklinde konuştu.

'ONLARCA ŞAMPİYON SABAH'TAN ÇIKTI'

Sabah Dersaneleri, Konya'da kurulduğu tarihten bu yana üniversite seçme ve yerleştirme sınavlarında çok sayıda Türkiye birincisi, ikincisi, üçüncüsü çıkardı. ÖSYM tarafından yapılan 2011 yılında YGS ve LYS’larda Türkiye 2.’si, 3.’sü ve 17.’si çıkaran Sabah Dersaneleri’nde sınava hazırlanan 4299 öğrenci yüksek öğrenim programına yerleşti. 2012 YGS-LYS’larında Konya’dan toplamda 3453 öğrencinin yüksek öğrenim programına yerleşmesine katkıda bulunan Sabah, 2012’de Türkiye 1.’si, 3.’sü, 4.’sü ve 5.’si çıkardı. 2013 YGS-LYS’lerinde Konya’dan Türkiye 1.’si ve 2.’si çıkaran Sabah Dersanesi 2013’te Konya’dan toplam 4672 öğrencinin yüksek öğrenim programına yerleşmesini sağladı. Sabah Dersanesi 2014 YGS-LYS’lerinde Türkiye 2.’si ve 5.’si çıkardı. Aynı yıl sınavlara Sabah Dersanesi’nde hazırlanan toplam Konyalı 4569 öğrenci bir yüksek öğrenim programına yerleşme hakkı elde etti.

Orta öğretimden liseye geçiş sınavlarına hazırlanan öğrencilere de istedikleri liseleri kazanmaları konusunda eğitim-öğretim desteği veren Sabah Dersaneleri, bünyesinde açılan Anafen Dersanesi ile 2011’den bu yana yüzlerce öğrencinin tam puan kazanarak Türkiye birincileri çıkardı. Sabah Dersanesi markası Anafen 2011’de yapılan SBS’de 25 Türkiye 1.’si, 2012 SBS’de 13 Türkiye 1.’si, 2013 SBS’de 4 Türkiye 1.’si, 2014 yapılan TEOG sınavında 13 Türkiye 1.’si çıkardı. 2015 yılında yapılan son TEOG sınavında ise 62 Türkiye 1.’si yetiştiren Anafen şubeleri, 2011 yılında 1149, 2012’de 2173, 2013’te 4175 ve 2014’te 4650 8. sınıf öğrencisinin istediği liseye kayıt olma hakkı kazanmasına vesile oldu.