Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Genel Müdür Kasap, öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğunu ifade ederek, “Eğitim ve öğretim birbirini tamamlayan bir olgudur. Eğitim, önceden saptanmış esaslara göre insanların davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı etkiler sürecidir. Bu süreç içerisinde bireyin davranışlarının istenilen yönde değiştirilmesi amaçlanırken esas olan şey bireyin kendi yaşantılarıdır” diye konuştu.

‘Unutulmamalıdır ki her şeyden önce eğitim ailede başlayan bir süreçtir’ diyen Muhammet Kasap, “Öğretim ise, eğitimin belirli bir plan program çerçevesi içerisinde profesyonel kişiler tarafından neyin, ne zaman, nerede, ne şekilde, ne kadar sürede, hangi araçlarla kim ya da kimler tarafından verileceği önceden planlanmış bir akış ve ulaşılmak istenen hedefe en doğru şekilde ulaşılmasını kapsayan kısmıdır” dedi.

Bir toplumun gelişmiş düzeylere ulaşmasında öğretmenlerin payının yadsınamayacağını vurgulayan Kasap, “Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri ülkemizde her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz için her şey değil, her şeye açılan birer kapı olmalıdır. Bütün öğretmenlerimizin ortak hedefi, öğrencilerimizin yaşadığı toplumun ve toplumun bağlı olduğu çağdaş dünyanın uyumlu bir üyesi haline getirerek onları çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmaktır. Velilerimizin bizlere emanet ettiği öğrencilerimizin, toplum ve dünyadaki değişme ve gelişmelere ayak uydurabilecek ve katkıda bulunabilecek bir biçimde yetiştirilmeleri gerekir ki bu da, iyi bir eğitim sisteminin yanında, nitelikli bir öğretmen kadrosu ile sağlanabilmektedir. Bu anlamda Simya Eğitim Kurumları bünyesinde çocuklarımızın vatanımıza ve milletimize faydalı, başarılı birer birey olabilmeleri için özveriyle çalışan yol arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyor ve bu mesleğe gönül vermiş olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü Simya Eğitim Kurumları olarak en içten dileklerimizle kutluyoruz” açıklamasında bulundu.