Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' sınavı Şanlıurfa’da yapıldı. 4 kategoride yapılan yarışmada dereceye girenlere başta umre olmak üzere çok sayıda ödül dağıtılacak. 27 bin Peygamber sevdalısının başvurduğu sınava giren Şevki Kablama, son 50 yılda girdiği tek sınav olduğunu söyledi.
Herkes O’nu okuyor yarışması Şanlıurfa’da yapıldı. İlkokul, Orta, Lise ve Yetişkinler olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlene sınava 27 bin kişi katıldı. Efendimiz'in(sav) hayatı ile ilgili soruların sorulduğu sınavın sonuçları bir haftada sonuçlanması bekleniyor. Yarışmada dereceye girenler birçok ödülle ödüllendirilecek. Dereceye giren ilk 6 kişi umre ile ödüllendirilirken, 12 kişi Ipad, 25 kişi bisiklet, 25 kişi saat, 12 kişi tablet olmak üzere 63 kişi ödüllendirilecek. 7’den 70’e her yaştan katılımcı bulan sınava katılan 70 yaşındaki Şevki Kablama, 50 yıl sonra ilk defa bir sınava girdiğini ve çok zorlandığını söyledi. Son yarım asırdır ilk sınava giren emekli avukat Kablama, “70 yaşımı devirdim, son 50 yıldır sınavlara girmiyordum. Sınavda çok kasıldım. Ama farklı bir heyecan oldu. Sınava iyi hazırlanmıştım. Umarım iyi bir sonuç alırım.” dedi.
Başka bir yarışmacı ise esnaf olduğu için kitap okuma fırsatı pek bulamadığını anlattı. Mehmet Karakurt, isimli esnaf da uzun yıllardır kitap okuyamadığını bu sınavın kitap okumak için vesile olduğunu aktardı. Çok fazla hazırlanamadığını anlatan Karakurt, bu tür organizasyonların efendimizi daha iyi anlama adına olumlu aktiviteler olduğunu dile getirdi.
Organizasyondan sorumlu Mehmet Öztürk de ,”amacımız efendimizi daha iyi anlatmak, tanıtmak, sevdirmek. Bu kitap okuma kampanyası ile yüzbinlerce vatandaş efendimizi anacak. Efendimizin örek hayatını daha iyi kavrayacak.