-Tekirdağ 
 
Tekirdağ'ın 9 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmesi  kararlaştırıldı. 
 
Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Süleymanpaşa, Çerkezköy, Kapaklı,  Çorlu, Ergene, Saray, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı ilçelerinde eğitime ara  verildiğini bildirdi. 
 
-Ordu 
 
Ordu'da kar ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara  verildiği bildirildi. 
 
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il  genelinde üç gündür etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen buzlanmanın  bazı olumsuzlukları beraberinde getirdiği ifade edildi. 
 
Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Çamaş, Çatalpınar, Fatsa,  Gülyalı, Kabadüz, Korgan ve Perşembe ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi eğitim ve  öğretime ara verildiği ifade edildi. 
 
-Muş 
 
Muş'ta, kar nedeniyle yolları kapanan köy okulları ile taşımalı eğitim  kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin 1 gün idari izinli sayılacağı  bildirildi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, il genelinde  4 Ocak Pazartesi eğitim ve öğretimin devam edeceğini ancak yolları kapalı köy  okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin  idari izinli sayılacağını belirtti. 

İŞTE KAR TATİLİ OLAN DİĞER İLLER

-Kastamonu 
 
Kastamonu'da, kar nedeniyle 3 ilçede bir gün, 3 ilçede ise 2 gün  eğitime ara verildi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre,  Kastamonu'nun Abana, Cide, İnebolu ilçelerinde bugün Bozkurt, Şenpazar,  Çatalzeytin ilçelerinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda  eğitime ara verildi. 
 
Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda  eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı. 

-Kırklareli 
 
Kırklareli il merkezi ve ilçelerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle  eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. 
 
Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime  bir gün ara verildiğini söyledi. 
 
Korkmaz, yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün de  devam ettiğine dikkati çekerek, Valiliğin oluşacak buzlanma nedeniyle öğrencileri  riske atmamak adına pazartesi günü eğitime ara verme kararı aldığını vurguladı.