Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i(sav) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' isimli ödüllü bilgi yarışması Tokat'ın Turhal ilçesinde halkın geniş katılımıyla yapıldı. Yarışmayı ilçede faaliyet gösteren Turhal Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (TEYDER), düzenledi.

Kaybedeni olmayan yarışma olarak nitelendirilen ödüllü sınav, Turhal Özel Yıldırım Koleji, TEYDER binası ve İnceler Düğün Salonu olmak üzere toplam 3 ayrı yerde yapıldı. Yarışmaya yaklaşık bin civarında başvurunun yapıldığını belirten yetkililer, sınava olan yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yetişkinler, lise, ortaokul ve ilkokul olmak üzere 4 kategoride yapılan sınavda yarışmacılara toplam 50 soru sorulduğu kaydedildi.

Yarışma ile ilgili açıklama yapan TEYDER Başkanı Uğur Fidan, amaçlarının, vatandaşlara kitap okutmanın yanında Hz. Peygamber'in(sav) örnek hayatının herkes tarafından bilinmesi ve örnek alınmasını sağlamak olduğunu söyledi. Her Müslümanın öncelikli görevinin Hz. Peygamberi tanımak ve tanıtmak olduğunu ifade eden Başkan Fidan, toplumsal sıkıntıların temelinde Hz. Peygamber'in hakkıyla bilinememesinin yattığını hatırlattı. Dernek yetkilileri ile uzun zamandır hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirten Fidan, yarışmaya olan yoğun ilginin tüm yorgunluklarını attığını ifade etti. Bu yarışmayı geleneksel olarak her yıl yapmayı düşündüklerini açıklayan Fidan, “Bu yarışma, Efendimizin gönüllerde hak ettiği yeri alması için, O'nu daha iyi tanımamız için düzenlenmiştir. Bu sene de yaptığımız bilgi yarışmasına halkımız büyük ilgi göstermiştir. Bu sınavın özelliği kaybedeni olmayan bir yarışma olmasıdır. Çünkü bu yarışmaya giren herkes yeni bir şeyler öğrenerek ayrılıyor. Amacımız halkımıza kitap okumayı sevdirmek, okuturken de bir şeyler öğrenmelerini sağlamaktır. Bu yarışmadan dolayı birçok vatandaş bizleri bizatihi arayarak etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek bizlere teşekkür etti. Sonuçlar açıklandıktan sonra yarışmada dereceye girenler için özel bir ödül töreni düzenlenecek. Yarışmamıza katılan, destek veren tüm kişi ve kuruluşlara, programda emeği geçen dernek üyesi öğretmen arkadaşlarımıza, Özel Yıldırım Kolej'ine, İnceler Düğün Salon'u yetkililerine teşekkür eder, saygılar sunarım." şeklinde konuştu.